panargolikos.gr
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΑΝΑΡΓΟΛΙΚΟΣ

Ανδρέας Πουλάς: Ημέρα μνήμης και τιμής για τους εκτελεσθέντες από τους Γερμανούς στις Λίμνες Αργολίδας

Κοινοποίηση

Στην επιμνημόσυνη δέηση για τους εκτελεσθέντες από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις Λίμνες Αργολίδας παραβρέθηκε χθες Κυριακή 28 Μαϊου 2023 ο βουλευτής Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

Στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε ο κ. Πουλάς αναφέρθηκε στην άδικη δολοφονία των κατοίκων της περιοχής κατά τη διάρκεια των εκκαθαριστικών επιχειρήσεων των κατοχικών Γερμανικών στρατευμάτων, στις 24-26 Μαΐου του 1944, χαρακτηρίζοντάς τη ως μία ακόμα θηριωδία του Γερμανού κατακτητή εις βάρος Ελλήνων πολιτών. Μία ακόμα θηριωδία του φασισμού έναντι της δημοκρατίας.

Ο βουλευτής Αργολίδας υπογράμμισε επίσης ότι τιμούμε τους αδικοχαμένους συμπολίτες μας και δεν ξεχνούμε ποτέ την θυσία τους. Ο αγώνας ενάντια στον φασισμό είναι καθημερινός και συνεχής μέχρι την οριστική εξάλειψή του από κάθε γωνιά της γης.

Τέλος ο κ. Πουλάς αναφέρθηκε στο ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων που απασχολεί διαχρονικά τη χώρα μας τονίζοντας τα εξής:

«Πριν από τις εκλογές υπήρξαν κάποιες δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Άκη Σκέρτσου που προκάλεσαν αναστάτωση στους Έλληνες πολίτες.

Δηλώσεις που παρά τις προσπάθειες που έγιναν για να αναδιπλωθούν δείχνουν την επιδερμική, υποχωρητική προσέγγιση της Κυβέρνησης Μητσοτάκη στην εξωτερική πολιτική της χώρας. Δεν μας αξίζει μια χώρα φοβική, που δεν διεκδικεί και παραχωρεί συνεχώς έδαφος στη διεθνή διπλωματία. Η διεκδίκηση των αποζημιώσεων για τις θηριωδίες των ναζί αποτελεί διαχρονικό εθνικό αίτημα. Έχουμε υποχρέωση να αγωνιστούμε με κάθε πολιτικό και νομικό μέσο, ώστε να υπάρξει επιτέλους δίκαιη ικανοποίηση αυτού του αιτήματος, με σεβασμό και ιστορική συνείδηση από την πλευρά της γερμανικής Κυβέρνησης».

Related posts

Όλα τα ονόματα του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Άργους Μυκηνών

Με πολυπληθή ομάδα υποψηφίων ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δ. Κωστούρος στη “Λευκή Νύχτα” Ναυπλίου

Δήλωση Ανδρέα Πουλά για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις