panargolikos.gr
ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο ΑΟ Ερμιονίδας επικράτησε με 79-69 του Παναργειακού

Κοινοποίηση

Νέα σημαντική νίκη σημείωσε ο ΑΟ Ερμιονίδας στο πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών ΕΣΚΑΚ, καθώς επικράτησε με σκορ 79-69 του Παναργειακού, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής, στο γυμναστήριο Ερμιόνης «Γεώργιος & Ευαγγελία Μπουρνάκη», το απόγευμα του Σαββάτου (09/12). 

Η ομάδα παρέμεινε αήττητη (8-0) στο πρωτάθλημα μετά και τη νέα της επιτυχία.

Το σημαντικό είναι πως οι όλοι παίκτες που αγωνίστηκαν, απέναντι σ’ έναν ανταγωνιστικό αντίπαλο, έβγαλαν χαρακτήρα στο παρκέ και είχαν θετική εικόνα. Έτσι, ξεπέρασαν τις αγωνιστικές δυσκολίες που παρουσιάστηκαν, έφτασαν σε ανατροπή του σκορ (από το 52-60 στο 29’ σε 70-60 στο 35’) και πανηγύρισαν στο τέλος την κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα με διαφορά 10 πόντων.

Κομβική, για να έρθει η νίκη, ήταν η απόδοση των Κοντογιάννη, Καλογιάννη και Λούζη σε άμυνα και επίθεση, ενώ πολύ θετική ήταν και η εικόνα των Σέλλα, Μαναριώτη, αν και αγωνίστηκαν με μικροτραυματισμούς.

Οι δυο ομάδες ήταν πολύ κοντά στα δυο πρώτα δεκάλεπτα. Διάστημα στο οποίο κυριάρχησε η δύναμη στο παρκέ, καθώς αμφότεροι οι αντίπαλοι έδωσαν προσοχή στην άμυνα. Στο 10’ το σκορ ήταν 15-18. Στο δεύτερο δεκάλεπτο κανένας από τους δυο αντιπάλους δεν πήρε διαφορά πάνω από πέντε πόντους (25-30 ήταν το σκορ στο 16’ και 41-36 στο 19’). Ο σύλλογός μας άρχισε, όμως, να «διαβάζει» την αντίπαλη άμυνα, ο Μαναριώτης σημείωσε δυο σημαντικά τρίποντα και έτσι η ομάδα μας κατάφερε να προηγηθεί τρεις φορές μέσα στο 2ο δεκάλεπτο, 22-21 στο 12’, 32-31 στο 17’, 41-36 στο 19’, ενώ το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 43-41.

Στο 3ο δεκάλεπτο ο ΑΟ Ερμιονίδας συνάντησε δυσκολίες, «κόλλησε» επιθετικά, χάθηκε σε κάποιες φάσεις η συγκέντρωση και στα δυο μέρη του παρκέ, και ο Παναργειακός προηγήθηκε με οκτώ πόντους (52-60), ευστοχώντας και σε μακρινά σουτ, στο 29’. Ένα buzzer-beater του Καλογιάννη στην τελευταία επίθεσή μας, διαμόρφωσε το 55-60 στο 30’ και έδωσε το έναυσμα για την αντεπίθεση.

 Οι παίκτες μας μπήκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο με μεγάλη προσήλωση στην άμυνα, έβγαλαν πάθος στο παρκέ, συνέχισαν την πίεση στον αντίπαλό τους τόσο στην περιφέρεια όσο και στη ρακέτα, πήραν τα ριμπάουντ, ειδικά μετά από χαμένες προσπάθειες της φιλοξενούμενης, με αποτέλεσμα να βρουν ρυθμό και επιθετικά. Έτσι, ο σύλλογός μας πέτυχε άλλους 16 πόντους έως το 35’, χωρίς απάντηση από τον Παναργειακό και το συνολικό επιμέρους σκορ έφτασε 18-0 (70-60).

Ο ΑΟ Ερμιονίδας σ’ αυτό το διάστημα σκόραρε τόσο από τα 6,25 (σημείωσε άλλα δυο τρίποντα ο Καλογιάννης στην αρχή του δεκαλέπτου) όσο και από κοντά (με τους Μπινιάρη, Κοντογιάννη, Βλαχόπουλο), μετά από όμορφες ενέργειες και συνεργασίες. Ακολούθησε ένα 7-0 από τη φιλοξενούμενη (70-67 στο 36’), ευστοχώντας και σε δυο τρίποντα. Η ομάδα μας κράτησε, τελικά, τη νίκη, φτάνοντας στο +10 (79-69) στο τέλος, καθώς αντιμετώπισε με ψυχραιμία την πίεση των αντιπάλων της, ενώ βρήκε και σκορ, δημιουργώντας καλές επιλογές στην επίθεση…

Ο σύλλογός μας την ερχόμενη αγωνιστική (9η) θα παίξει στο κλειστό του Λυγουριού απέναντι στην Κορωνίδα, το Σάββατο (16/12), στις 19;30. Ο ΑΟ Ερμιονίδας συνεχίζει την προσπάθεια του την τρέχουσα σεζόν με σκληρή δουλειά, το κεφάλι χαμηλά και στόχο να συνεχιστεί η βελτίωση σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο.

Τα δεκάλεπτα: 15-18, 43-41, 55-60, 79-69 

Related posts

Ο Αντιδήμαρχος Άργους Μυκηνών Μάριος Ρέσκος υποψήφιος με τον Δ.Καμπόσο

Αστυνομικό Δελτίο Περ. Πελοποννήσου: Συλλήψεις για ναρκωτικά και κλοπή

Το σχέδιο του σεΐχη Ταχνούν για την επένδυση των 200 εκατ. στο Πόρτο Χέλι