panargolikos.gr
ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ερμιονίδα: Τσέχοι επιστήμονες αναβιώνουν προϊστορικό ταξίδι με τερματισμό το σπήλαιο Φράγχθι

Κοινοποίηση

Πληροφορηθήκαμε για μια μεγάλη και πρωτότυπη αποστολή πειραματικής αρχαιολογίας, η οποία μάλιστα σήμερα φτάνει στο τέλος της!

Μια ομάδα Τσέχων επιστημόνων με επικεφαλής τον καθηγητή του πανεπιστημίου της Hradec Kralove (λίγο έξω από την Πράγα) Radomyr Tichy, επιχειρεί την αναβίωση ενός ταξιδιού που εικάζεται ότι έγινε στη διάρκεια της Νεολιθικής Εποχής.

Η ομάδα των Τσέχων, εμπνεύστηκε από μια πολύ σημαντική ανακάλυψη: στη λίμνη Μπρατσιάνο της Ιταλίας, βρέθηκε ένα πλοίο 6000 ετών φτιαγμένο από έναν μοναδικό κορμό οξιάς. Ήταν μια σπανιότατη ένδειξη προϊστορικής ναυσιπλοΐας.

Έτσι, η ομάδα ξεκίνησε από τα μικρασιατικά παράλια, λίγο έξω από την Έφεσο, όπου έχει βρεθεί ένας προϊστορικός οικισμός και ταξιδεύει με ενδιάμεσους σταθμούς τα ελληνικά νησιά για να φτάσει σε μια άλλη πολύ σημαντική προϊστορική θέση: το σπήλαιο Φράγχθι στην Κοιλάδα.

Με τον τρόπο αυτό αναπαρίσταται ένα από τα ταξίδια που οδήγησαν στη λεγόμενη νεολιθική επανάσταση, που προηγείται στην Εγγύς Ανατολή και μεταφέρεται στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο.

Related posts

Αργολίδα: Αυτοκίνητο κατέληξε στη θάλασσα στο λιμάνι της Ερμιόνης

Ομάδα Σύνταξης

29η Χορωδιακή Συνάντηση Ερμιόνης: “Νύχτες καλοκαιριού γεμάτες μουσική”

Σύλληψη πλοιάρχου επιβατηγού – οχηματαγωγού πλοίου στην Αίγινα

Ομάδα Σύνταξης