panargolikos.gr
ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΑΝΑΡΓΟΛΙΚΟΣ

Εγκαίνια της σχολικής βιβλιοθήκης του Δημοτικού Σχολείου Φιχτίου

Κοινοποίηση

Εγκαινιάστηκε η σχολική βιβλιοθήκη «Η πύλη των Λεόντων» του Δημοτικού σχολείου Φιχτίου, ως βασική υποδομή για την Παιδεία και τη μόρφωση των μαθητών/τριών του, με στόχο να αποτελέσει το μέρος όπου θα χτυπά η καρδιά του σχολείου. «Γιατί ….αν τα πουλιά έχουν φτερά, τα παιδιά έχουν βιβλία…»

Τα εγκαίνια τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδας κ. Νεκτάριος, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη κ. Α. Γανώση, του βουλευτή κ. Ι. Ανδριανού, του βουλευτή κ. Α. Πουλά, του βουλευτή κ. Γ. Γαβρήλου, του εκπροσώπου Δήμου Άργους-Μυκηνών κ. Ν. Γκαβούνου και πλήθους εκλεκτών προσκεκλημένων.

Η σχ. Βιβλιοθήκη «η Πύλη των Λεόντων», είναι ενταγμένη στο δίκτυο σχολικών βιβλιοθηκών των Δημόσιων σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που εποπτεύει και χρηματοδοτεί το ΥΠΑΙΘ, ένα δίκτυο που μετρά ήδη 2077 σχολικές Μονάδες και διευρύνεται, έχοντας μια μοναδική δυνατότητα μέσω των Νέων Τεχνολογιών, να αποτελέσουν ένα οργανωμένο δίκτυο συνεργαζόμενων βιβλιοθηκών, σε κοινή online πλατφόρμα που θα συνδεθεί με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας!

Διαθέτει Η/Υ με σύνδεση ίντερνετ, εκτυπωτή και projector και έχει καταχωρίσει 1092 τίτλους βιβλίων στην ψηφιακή πλατφόρμα https://libdimficht.sites.sch.gr/ η οποία λειτουργεί ως ένα ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο, όπου μπορεί ο μαθητής/τρια από το σπίτι του με την οικογένειά του να δει τα εξώφυλλα και τις περιλήψεις, να επιλέξει και να ζητήσει το βιβλίο που επιθυμεί, το επόμενο πρωί, από τον υπεύθυνο της δανειστικής βιβλιοθήκης.

Κατά τον Κικέρωνα «Αν έχεις έναν κήπο και μια βιβλιοθήκη έχεις όλα όσα χρειάζεσαι» γι αυτό και η Σχολική Μονάδα απαλλαγμένη από την αντίληψη της ιδιοκτησίας, τη θεωρεί ως δημόσιο αγαθό, που θα εξυπηρετεί τους πολίτες και θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της τοπικής κοινότητας. Μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου, Σπουδαστές θα μπορούν να κάνουν χρήση, ως μελετητήριο, σε ώρες μη λειτουργίας του σχολείου, με την καθοδήγηση βιβλιοθηκονόμου και την καθοδήγηση του Συλλόγου Διδασκόντων του Δημοτικού σχολείου. Ενήλικες έως την Τρίτη ηλικία, θα μπορούν να βρουν υποστήριξη σε προγράμματα εκμάθησης γραφής & ανάγνωσης, ψηφιακών δεξιοτήτων, ενημέρωσης υγείας. Την υποστήριξη ανέργων, μπορούν να αφορούν μαθήματα σύνταξης βιογραφικών και αιτήσεων εργασίας. Τέλος η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, μπορεί να αποτελεί τη βάση λειτουργίας της «Πύλης των Λεόντων», κάνοντας συνεργασίες με φορείς που μελετούν τον μυκηναϊκό πολιτισμό.

Η αγάπη για το διάβασμα δεν είναι μια έμφυτη λειτουργία για κανέναν άνθρωπο, αλλά αποκτάται μέσω μιας μακροχρόνιας και συστηματικής παιδείας που δεν έχει καταναγκαστικό και υποχρεωτικό χαρακτήρα. Η αγάπη του παιδιού για το βιβλίο αποτελεί το θεμέλιο για τη δια βίου μάθηση. Ας αγγίξει τις καρδιές μας η φράση του Ντιντερό : «Άνθρωπος που σταματά να διαβάζει, σταματά να σκέφτεται».

«Όταν μας κάνει μάλιστα και την τιμή ο δημιουργός να βρούμε ανάμεσα στις σελίδες, τις παραγράφους, στοιχεία του χαρακτήρα μας, τότε το βιβλίο μιλά στην ψυχή μας» θα πει η Ιω. Καρυστιάνη.

Αξίζουν τον έπαινο και τα θερμά συγχαρητήρια όλων μας, τα μέλη που εργάστηκαν για τη δημιουργία της βιβλιοθήκης, οι ευεργέτες και οι χορηγοί, καθώς και όλοι όσοι πρόσφεραν τις γνώσεις, και την εργασία τους για την οργάνωσή της,

Δάσκαλοι

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΟΥ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΕΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΙΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ

ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΗ Η «ΠΥΛΗ ΤΩΝ ΛΕΟΝΤΩΝ»!

Υ.Γ. «Λέοντες» είναι οι βιβλιοφάγοι, ενώ η λέξη «πύλη» έχει διττή σημασία, πύλη στη φαντασία & πύλη ανοικτή στην ευρύτερη κοινότητα

Η Διευθύντρια

Μαρία Σκαρπέντζου

Related posts

ΚΔΑΠ Επίδαυρος: Ενθουσίασε τα παιδιά η θεατρική παράσταση “Χριστούγεννα S.O.S.”

Διορθώσεις αβλεψιών ζητάει το Επιμελητηριο Αργολίδας για τις έκτακτες αποζημιώσεις των αγροτών

Την πρωτοπόρο Κόρινθο υποδέχεται ο Παναργειακός στο ΔΑΚ Άργους