panargolikos.gr
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΑΝΑΡΓΟΛΙΚΟΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Αργολίδα: “Σχέδια βελτίωσης αγροτών και κοροϊδία από τους ιθύνοντες”

Κοινοποίηση

Επιστολή αγρότισσας από την Αργολίδα. “Σε συνέχεια δημοσιευμάτων από αγρότες όπου ενστερνίζομαι ως παραγωγός και η ίδια του Νομού μας σας αποστέλλω δημοσίευση που έκανα στη σελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στο Facebook για τις περιβόητες ανακοινώσεις που δημοσιεύουν ως προς τα σχέδια βελτίωσης αγροτών.

Για να διαπιστώσετε και οι ίδιοι για ποιο λόγο η παραγωγή εσπεριδοειδών που είναι το Α και το Ω στον Νομό μας αλλά και στη χώρα έχει μαραζώσει και τείνει προς την εγκατάλειψη.

Μας εμπαίζουν με τόσο χυδαίο τρόπο που φέρνουν τους αγρότες στα όρια της εξαθλίωσης με τα μέτρα που λαμβάνουν.”

Ακολουθεί η δημοσίευση στη σελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στο Facebook: 

«Θα ήθελα να σας ρωτήσω εσείς που είστε υπεύθυνοι του υπουργείου έχετε ιδέα από πρωτογενή τομέα, από καλλιέργειες ή απλά ανακοινώνετε μέτρα μπούρδες; 

Στα σχέδια βελτίωσης δεν έχετε συμπεριλάβει την επισκευή ή αντικατάσταση σε πομόνες που ποτίζουμε τα εσπεριδοειδή μας, επιδοτείτε τη φύτευση νέων δέντρων αλλά όχι την άρδευση.

Ξέρετε τι σημαίνει αυτό;

Τα χωράφια που έχει αχρηστευτεί η πομόνα έχουν δέντρα 50-60 χρόνων κι έχουν παραγωγή σε πορτοκάλια 40 έως 60 τόνων και πάνω ανάλογα τις εκτάσεις. 

Η αντικατάσταση είναι ασύμφορη μπορεί να φτάσει και τις 30.000, υπάρχει αγρότης που ξόδεψε 200.000€. Δηλαδή μας αναγκάζετε να εγκαταλείψουμε τα χωράφια μας που είναι ήδη παραγωγικά;

Όσον αφορά τη φύτευση νέων δέντρων αλλά όχι την άρδευση θα ήθελα να ρωτήσω ότι αν ξεκινήσω από την αρχή με μικρά δέντρα πώς θα τα ποτίσω κύριοι; Με τι λάστιχα, μπεκ, νερό και ό, τι άλλα έξοδα χρειάζονται; 

Και το κυριότερο που δεν έχετε ιδέα, ξέρετε πότε αυτά τα μικρά δέντρα θα έχουν τη απόδοση σε τόνους παραγωγής όπως το ανωτέρω χωράφι που είναι μεγαλύτερο σε ηλικία; Ούτε σε 40 χρόνια. Αυτό ισχύει για όλες τις καλλιέργειες. Άρα επιδιώκετε την καταστροφή μας.

Είστε απαράδεκτοι.»

Σ.Ε.

Related posts

Ο Ανδρέας Αλεξανδρόπουλος ανανεώνει την υποψηφιότητά του με την παράταξη του Δημήτρη Καμπόσου

Με τι καιρό θα γίνει η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού – Πρόγνωση μέχρι την Τετάρτη 10/1

Παράταση ως τις 29 Φεβρουαρίου για την εγκατάσταση POS από τους νέους υπόχρεους