panargolikos.gr
ΕΚΤΑΚΤΟΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Έρχεται κακοκαιρία στην Αργολίδα: Ισχυρά φαινόμενα μεσημβρινές και απογευματινές ώρες της Κυριακής

Κοινοποίηση

Σε ισχύ τίθεται, την Κυριακή (11/06), το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε το Σάββατο (10/06) η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, προειδοποιώντας για κακοκαιρία με ισχυρά φαινόμενα και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας μέχρι και τη Δευτέρα (12/06).

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ημερήσια πρόγνωση από την ΕΜΥ για την Κυριακή (11/06), επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας με ένταση των φαινομένων αστάθειας κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και χαλαζοπτώσεις.

Μάλιστα, οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι η Μακεδονία (συμπεριλαμβανομένης και της Θεσσαλονίκης), η Ήπειρος, η Θεσσαλία, η Στερεά Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), η Εύβοια καθώς και η κεντρική και βορειοανατολική Πελοπόννησος.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και έτσι θα φτάσει τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου και – τοπικά – στα ηπειρωτικά τους 29.

Χάρτης υετού και κεραυνικής δραστηριότητας την Κυριακή (11/06)

Ο καιρός ανά περιοχή την Κυριακή (11/06)

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στα δυτικά και βόρεια του νομού καθώς και στην πόλη της Αθήνας τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στη Μακεδονία και γρήγορα και στη Θράκη, τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη Μακεδονία, πρόσκαιρη βελτίωση αναμένεται το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ – ΗΠΕΙΡΟΣ – ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ – ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν, βροχές ή όμβροι θα σημειωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στην Ήπειρο και στη δυτική Στερεά Ελλάδα.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία στο Ιόνιο – τοπικά – έως 5.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 και στα ηπειρωτικά έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ – ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ – ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στη Θεσσαλία και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές, τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά Ελλάδα και στην κεντρική και βορειοανατολική Πελοπόννησο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες .
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ – ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις, παροδικά πιο πυκνές με τοπικούς όμβρους στα ορεινά της Κρήτης κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών όμβρων κατά το μεσημέρι και το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, γενικά αίθριος στα Δωδεκάνησα.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Related posts

Με δικό της περίπτερο συμμετέχει στην ΔΕΘ η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Πρόσκληση συμμετοχής από το Επιμελητηριο Αργολίδας στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Σήμερα η κεντρική ομιλία του Δημήτρη Κωστούρου στο Ναύπλιο