ΠΑΝΑΡΓΟΛΙΚΟΣ.GR
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΕΚΤΑΚΤΟΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κατασχέθηκαν 91,5 κιλά κοκαΐνης – Πάνω από 4 εκατ. ευρώ η αξία

Κοινοποίηση

Μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης, σε κοντέινερ με μπανάνες, εντόπισαν και κατάσχεσαν οι τελωνειακοί ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Οι ελεγκτές, αξιοποιώντας πληροφορίες από το Λιμενικό Σώμα, στόχευσαν για έλεγχο εμπορευματοκιβώτιο στο λιμάνι του Πειραιά, που υποτίθεται ότι περιείχε μπανάνες με προέλευση από το Εκουαδόρ και τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Τα στελέχη της ΑΑΔΕ – Τελωνεία χρησιμοποίησαν το ειδικό μηχάνημα Χ-RAY και, με την πολύτιμη συνδρομή του ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου – ανιχνευτή ναρκωτικών ουσιών KYBERR, βρήκαν ότι, ανάμεσα στις μπανάνες, ήταν επιμελώς κρυμμένα 91,5 κιλά κοκαΐνης, αξίας 4,1 εκατομμυρίων ευρώ, σε 80 συσκευασίες.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν εκτός από τους τελωνειακούς υπαλλήλους του Τμήματος Δίωξης Λαθρεμπορίου του Γ’ Τελωνείου Πειραιά και στελέχη της Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμενικού Σώματος.

Για την υπόθεση ενημερώθηκαν οι Εισαγγελικές Αρχές.

H προανάκριση για τον εντοπισμό των εμπλεκόμενων προσώπων διενεργείται από το Λιμενικό Σώμα.

Related posts

Σοκ στην Αργολίδα: Καθηγητής Γερμανικών στην Ερμιονίδα κατηγορείται για βιασμό ανήλικου μαθητή

admin

Ερμιονίδα: Τσέχοι επιστήμονες αναβιώνουν προϊστορικό ταξίδι με τερματισμό το σπήλαιο Φράγχθι

admin

Σήμερα ξεκινούν οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα νέας επιχειρηματικότητας Ρομά με επιχορήγηση 14.800 € 

admin