panargolikos.gr
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Market Pass: Ξεκινούν αύριο 3 Μαρτίου οι πληρωμές – Πότε λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις

Κοινοποίηση

Αύριο, Παρασκευή 3 Μαρτίου θα γίνει η πρώτη πληρωμή του Market Pass στους δικαιούχους που έκαναν αίτηση στο gov.gr έως τις 28 Φεβρουαρίου. Η πλατφόρμα για το Market Pass θα συνεχίσει να δέχεται αιτήσεις μέχρι τις 15 Μαρτίου.

Όσοι επέλεξαν την ψηφιακή κάρτα στο κινητό και όσοι επέλεξαν την πίστωση των χρημάτων στον τραπεζικό τους λογαριασμό έχουν σημαντικές διαφορές. Το πιο σημαντικό είναι πως τα μετρητά θα είναι και κατά 20% «ψαλιδισμένα».

Οι καταβολές των χρημάτων, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκου Παπαθανάση, θα γίνουν αύριο 3 Μαρτίου. «Όποιος επιλέξει την άυλη κάρτα θα πάρει το 100% του ποσού, στον κάθε μήνα που τρέχει. Όποιος επιλέξει κατάθεση στο λογαριασμό του θα λάβει το ποσό μειωμένο κατά 20% σε δύο δόσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαθανάσης. Επίσης, διευκρίνισε ότι το πρόγραμμα λήγει στο τέλος Ιουλίου, αλλά το μηνιαίο ποσό αθροίζεται, δεν χάνεται και μπορεί κάποιος να κάνει χρήση του market pass έως τέλος Αυγούστου. «Το market pass επιστρέφει το 10% από τις αγορές όποιου το χρησιμοποιεί και αφορά στο 85% των συμπολιτών μας» δήλωσε.

Αναλυτικά τα ποσά
Όσοι έκαναν αίτηση μέχρι 28/2 και επέλεξαν άυλη κάρτα στο κινητό θα πάρουν στις 3 Μαρτίου το πρώτο δίμηνο:

Μονομελές νοικοκυριό: 44 ευρώ
Ζευγάρι χωρίς τέκνα: 64 ευρώ
Μονογονεϊκή οικογένεια με ένα εξαρτώμενο τέκνο: 64 ευρώ
Μονογονεϊκή οικογένεια με δύο εξαρτώμενα τέκνα: 84 ευρώ
Ζευγάρι με ένα εξαρτώμενο τέκνο: 84 ευρώ
Ζευγάρι με δύο εξαρτώμενα τέκνα: 104 ευρώ
Ζευγάρι με τρία εξαρτώμενα τέκνα: 124 ευρώ
Ζευγάρι με τέσσερα εξαρτώμενα τέκνα: 144 ευρώ
Για την πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό, στην πρώτη πληρωμή τα ποσά θα φανούν περισσότερα. Θα καλύπτουν όμως τρίμηνο και όχι δίμηνο όπως η ψηφιακή κάρτα:

Μονομελές νοικοκυριό: 53 ευρώ
Ζευγάρι χωρίς τέκνα: 77 ευρώ
Μονογονεϊκή οικογένεια με ένα εξαρτώμενο τέκνο: 77 ευρώ
Μονογονεϊκή οικογένεια με δύο εξαρτώμενα τέκνα: 101 ευρώ
Ζευγάρι με ένα εξαρτώμενο τέκνο: 101 ευρώ
Ζευγάρι με δύο εξαρτώμενα τέκνα: 125 ευρώ
Ζευγάρι με τρία εξαρτώμενα τέκνα: 150 ευρώ
Ζευγάρι με τέσσερα εξαρτώμενα τέκνα: 173 ευρώ
Τέλος σημειώνεται πως θα ακολουθήσει άλλη μία πληρωμή που θα καλύπτει το δεύτερο τρίμηνο και η επόμενη πληρωμή θα γίνει στις 3 Μαΐου 2023.

Πώς θα κάνετε την αίτηση
Είσοδος στην ειδική πλατφόρμα από το vouchers.gov.gr.
Με τους κλειδάριθμους Taxisnet γίνεται η ταυτοποίηση του δικαιούχου.
Μετά την είσοδό του στην εφαρμογή ο αιτών συμπληρώνει και επικαιροποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας του και, ειδικότερα τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου.
Ο αιτών δηλώνει την τράπεζα που επιλέγει για την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας ή συμπληρώνει τον IBAN του τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο είναι δικαιούχος ή συνδικαιούχος και στον οποίο ζητά να μπει το σχετικό ποσό αιτείται την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού σε αυτήν ή αιτείται την πίστωση του σχετικού ποσού στον τραπεζικό του λογαριασμό.
Αφού υποβληθεί η αίτηση, αυτόματα και ηλεκτρονικά πραγματοποιείται διασταύρωση με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, η οποία επιβεβαιώνει ότι ο αιτών είναι δικαιούχος της οικονομικής ενίσχυσης.
Σούπερ μάρκετ
Διορθώσεις επιτρέπονται στην αίτηση αλλά με ημερομηνία λήξης.

Για όλους τους δικαιούχους που έχουν υποβάλει αίτηση ενίσχυσης Market Pass με έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας η ενίσχυση των μηνών Απριλίου, Μαΐου, Ιουνίου και Ιουλίου 2023 αποστέλλεται στο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα για πίστωση στην ψηφιακή χρεωστική κάρτα εντός των πρώτων τριών εργάσιμων ημερών κάθε μηνός, οπότε και αρχίζει η διαδικασία πίστωσης συμπληρωματικών ποσών στις ήδη εκδοθείσες κάρτες.

Συγκεκριμένα, όσοι υποβάλλουν αίτηση εντός Μαρτίου, μπορούν να κάνουν διορθώσεις έως το πέρας της 15ης Μαρτίου 2023.

Μετά την ολοκλήρωση της υποβολής της αίτησης και εφόσον επαληθευθεί η ιδιότητά του ως δικαιούχου από την ΑΑΔΕ ανάβει το «πράσινο φως» για πληρωμή στην τράπεζα με τα στοιχεία του δικαιούχου και το ποσό.

Ακολούθως, η τράπεζα ενημερώνει τον δικαιούχο για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει για την ενεργοποίηση της κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού, αποστέλλοντας:

Γραπτό μήνυμα (sms) στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή, με ενσωματωμένες οδηγίες και
Μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή με ενσωματωμένο σύνδεσμο (link) για την ενεργοποίηση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας.
Για να μπορέσουν οι δικαιούχοι του Market Pass να πάρουν τα χρήματα σε άυλη ψηφιακή κάρτα και να τα χρησιμοποιήσουν, θα πρέπει να έχουν κινητό με τεχνολογία NFC (τη διαθέτουν σχεδόν όλα τα κινητά τελευταίας τεχνολογίας). Για να μην «ψαλιδιστεί» το επίδομα του Market Pass, θα πρέπει να διαθέτετε κινητή με τεχνολογία NFC.

newsbeast

Related posts

Ενισχυμένη δόση του επιδόματος παιδιού για 800.000 δικαιούχους

Φορολογικές δηλώσεις 2023: Πέντε «κλειδιά» που ξεκλειδώνουν φορο-εκπτώσεις

Ομάδα Σύνταξης

Γεωργιάδης: Η αύξηση των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις να γίνουν πιο ανταγωνιστικές

Ομάδα Σύνταξης