panargolikos.gr
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΑΝΑΡΓΟΛΙΚΟΣ

Τιμητικός Έπαινος στο Γυμνάσιο Κρανιδίου στον 1ο Παν-Πελοποννησιακό Μαθητικό Διαγωνισμό για τα Δικαιώματα των ΑμεΑ

Κοινοποίηση

Την Τετάρτη, 10-05-2023, πραγματοποιήθηκε ο 1ος Παν/Πελοποννησιακός Μαθητικός Διαγωνισμός για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία στην Καλαμάτα.

Η Πράξη < Αγησίλαος> αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την καταπολέμηση των διακρίσεων και προάγει την Ένταξη των Ατόμων με αναπηρία στην κοινωνία.

Οι μαθητές/ τριες του Γυμνασίου Κρανιδίου συμμετείχαν στον διαγωνισμό και τους απενεμήθη Τιμητικός ‘Έπαινος.

Με το σύνθημα < Διεκδικούμε Μαζί > δημιούργησαν ένα σποτ αφιερωμένο σε αυτή την δράση με στόχο την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού στα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία , στις θεμελιώδεις ελευθερίες που δικαιούνται και στην εξάλειψη του ρατσισμού.

Οι μαθητές/ τριες του Γυμνασίου Κρανιδίου, με την συμμετοχή τους στο Μαθητικό Φεστιβάλ < Diversity Up >, θέλουν να προωθήσουν την ανάγκη ανάδειξης των ικανοτήτων αυτών των ατόμων και την ενεργό συμμετοχή τους στο ευρύ κοινωνικό και επαγγελματικό σύνολο.

Οι μαθητές/ τριες του Γυμνασίου Κρανιδίου θέτουν ως προτεραιότητα ορθής κοινωνικής συμπεριφοράς την καταπολέμηση των στερεοτύπων και των αρνητικών θέσεων απέναντι στα άτομα με αναπηρία. Η ελλιπής ενημέρωση των πολιτών για τα βασικά δικαιώματα αυτών των συμπολιτών μας είναι η βασική αιτία του φαινομένου του κοινωνικού αποκλεισμού τους.

Ας ελπίσουμε ότι παρόμοιες δράσεις θα σταθούν παράδειγμα και θα δώσουν ευκαιρίες ενεργής συμμετοχής των Ατόμων με Αναπηρία στην σημερινή κοινωνία.

Ευχαριστούμε θερμά τους μαθητές , τις μαθήτριες μας και τις εκπαιδευτικούς μας γι’ αυτή την ευγενική πρωτοβουλία τους και για τον χρόνο που αφιέρωσαν ,ώστε να διαδώσουν το μήνυμα της ισότιμης πρόσβασης των Ατόμων με Αναπηρία στην ζωή και στην εργασία.

Η Διευθύντρια
Στογιάννου Ελένη κλ. ΠΕ05

Related posts

5ο Τουρνουά Σπύρος Μπαλάσκας από τη Γυμναστική Ένωση Ναυπλίου

Ο Δήμος Ερμιονίδας στη 38η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia

Υπερπροσπάθεια 6,5 ωρών για τον Ναυπλιώτη Ironman Σταύρο Σμυρλή