panargolikos.gr
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο «κόκκινο» ο υδράργυρος στην Αργολίδα το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου

Κοινοποίηση

Ανεβαίνει η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα το Σαββατοκύριακο, 1 και 2 Ιουλίου, αλλά στα ορεινά-ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας θα επικρατήσουν μπόρες ή μεμονωμένες καταιγίδες.

 Αυτό αναφέρει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος στο newsit.gr, εξηγώντας ότι «όσο βρισκόμαστε κοντά στις παραλιακές περιοχές και πεδινά τμήματα, δηλαδή σε χαμηλό υψόμετρο, τόσο πιο δύσκολο να βρέξει».

Ο μετεωρολόγος του MEGA και βουλευτής της ΝΔ, μιλώντας στο newsit.gr επισημαίνει ότι «μέσα στο Σαββατοκύριακο (01 – 02.07.2023) θα σημειωθούν μπόρες ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά-ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.

Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στην υπόλοιπη χώρα – και θα αρχίσει να ανεβαίνει ο υδράργυρος με αποτέλεσμα το Σαββατοκύριακο να έχουμε 34 με 36 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας».

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Καλλιάνος αναφέρει ότι «τοπικά την Κυριακή (02.07.2023) ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει στους 37°C στην Θεσσαλία, δηλαδή στα Τρίκαλα, την Καρδίτσα, στη Λάρισα, αλλά και την Φθιώτιδα, στη Βοιωτία και την Αργολίδα», ενώ διαχωρίζει ότι «στην Αθήνα πάντως δεν αναμένεται η θερμοκρασία να ξεπεράσει τους 35°C».

Όσον αφορά στους ανέμους που θα πνέουν, μάς αναφέρει ότι θα είναι «κυρίως νοτιάδες 5-6 μποφόρ που δεν θα προκαλέσουν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Και καταλαβαίνουμε ότι θα είναι αυξημένες οι τιμές της σχετικής υγρασίας».

Από τη νέα εβδομάδα, βέβαια, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, διατηρείται η αστάθεια των φαινομένων. «Γενικά, φαίνεται από τη Δευτέρα 3 Ιουλίου ότι θα πέσει η θερμοκρασία τρεις με τέσσερις βαθμούς, δηλαδή μέγιστη τιμή θα είναι στους 33°C με 34 °C , το πολύ 35 βαθμούς Κελσίου.

Θα διατηρηθεί αυτή αστάθεια, με τις μεσημεριανές και απογευματινές μπόρες τουλάχιστον για το πρώτο μισό της επόμενης εβδομάδας, κυρίως στις ορεινές ημι-ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας», καταλήγει, μιλώντας στο newsit.gr ο γνωστός μετεωρολόγος και βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Καλλιάνος.

Related posts

Νέα έργα, από την ΔΕΥΑΑΡΜ, για βελτίωση της ποιότητας του νερού και εξοικονόμηση ενέργειας

Αγώνες RAPID Σκακιού από την Σκακιστική Ακαδημία Ναυπλίου και τον Εκπαιδευτικό Όμιλο Αργολίδας “Νέο Σχολείο”

Συλλήψεις από την Αστυνομία στην Αργολίδα: Στην Ερμιονίδα για όπλα και στο Ναύπλιο για ναρκωτικά