panargolikos.gr
ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτρος Κωτσοβός: Την Κυριακή συνεχίζουμε σε πορεία ανάπτυξης

Κοινοποίηση

Του Πέτρου Κωτσοβού του Σωτηρίου

υποψηφίου συμβούλου στην δημοτική κοινότητα Άργους 

με την «Αλλαγή Πορείας» του Δημήτρη Καμπόσου:

Η Κυριακή των δημοτικών εκλογών έφτασε. Οι δημότες έχουμε την ευκαιρία και το καθήκον να επιλέξουμε τον κυβερνήτη της επόμενης μέρας και μέσω αυτού, το δημοτικό συμβούλιο και τα συμβούλια των δημοτικών κοινοτήτων που θα μας εκπροσωπούν. 

Η επιλογή μας αυτή είναι σημαντική, γιατί καθορίζει τα επόμενα πέντε χρόνια της ζωής μας και γι’ αυτό πρέπει όλοι να συμμετέχουμε στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος, οι συνεργάτες του και το ψηφοδέλτιο της Αλλαγής Πορείας έχουμε παρουσιάσει ένα αποτελεσματικό σχέδιο συνέχισης της ανάπτυξης του Δήμου, παρεμβάσεις και έργα για την επίλυση των αναγκών της πόλης, αξιοποιώντας εργαλεία χρηματοδότησης,διευκολύνοντας την καθημερινότητα και επενδύοντας δυναμικά στο μέλλον και τις υποδομές.

Πολλοί από εμάς διεκδικούμε την ψήφο των συμπολιτών μας, παρουσιάζοντας τους λόγους για να μας εμπιστευτούν, τυπώνοντας διαφημιστικά και συντάσσοντας άρθρα με πλείστες υποσχέσεις και ευχολόγια. Κάποιοι,ασχολούμενοι με τις εκλογές για πρώτη φορά, δείχνουν να μην γνωρίζουν τον ρόλο που θα υπηρετήσουν εφόσον εκλεγούν, ούτε το νομικό πλαίσιο και τις υφιστάμενες οικονομικές δυνατότητες για τις παρεμβάσεις που προτείνουν.Και ίσως αυτό να είναι θεμιτό για ορισμένους, αλλά είναι προσβλητικό όταν πρόκειται για υποψηφίους δημάρχους και συμβούλους που έχουν θητεύσει σε έμμισθα αξιώματα(ακόμα και στο ψηφοδέλτιο της Αλλαγής Πορείας μέχρι πρόσφατα) και θα περιμέναμε να γνωρίζουν τις δυνατότητες παρεμβάσεων και να μην ψαρεύουν σε θολά νερά, «τάζοντας καθρεφτάκια στους ιθαγενείς», διορισμούς και ρουσφέτια αδύνατα να πραγματοποιηθούν.

Είναι ξεκάθαρο ότι οι αντίπαλες δημοτικές παρατάξεις έλαβαν από πολύ νωρίς θέσεις αντιπολίτευσης. Με κορώνες και προσωπικές κατηγορίες στο Facebook(και όχι στον Εισαγγελέα) αποδεικνύουν εξαρχής τον τρόπο που σκοπεύουν να πολιτευτούν, όχι ενώνοντας αλλά διχάζοντας, κουνώντας το δάχτυλο σε πολίτες και υποψηφίους για την προτίμησή τους στην Αλλαγή Πορείας και τον Δημήτρη Καμπόσο.

Δεν μπορεί να θεωρούν ότι κομίζουν «το νέο», όποιοι τα βάζουνπροσωπικά με αντιπάλους υποψηφίους, αντί να προσπαθήσουν να πείσουν τους δημότες για τις δικές τους δυνατότητες με συγκεκριμένες προτάσεις αφού γνωρίζουν, όπως διατείνονται, τα προβλήματα του Δήμου.

Δεν ενώνει τους πολίτες όποιος συγκροτεί ένα ψηφοδέλτιο ως συνονθύλευμα παρεξηγημένων πρώην εμμίσθων αιρετών και επαγγελματιών troll του facebook, δυναμιτίζονταςτην όποια πιθανότητα προεκλογικής αντιπαράθεσης με επιχειρήματα, πόσω μάλλον όταν οι παρατάξεις αυτές έχουν συγκροτηθεί 10 μήνες τώρα και είχαν όλο το χρόνο:

1/ να κοστολογήσουν και να προτείνουν συγκεκριμένες λύσειςστα προβλήματα που παρουσιάζουν και

2/ να μας πουν τί θα αλλάξουν από τα έργα που άλλαξαν την πόλη και διαφωνούν αισθητικά. Ειδικά αυτοί που τα υπερψήφισαν ως δημοτικοί σύμβουλοι της Αλλαγής Πορείας και σταμάτησαν να τους αρέσουν το έτος 2022.

Τέτοιες στρατηγικέςεπιβεβαιώνουν στην μικρή μας κοινωνία την ελάχιστη κοινωνική τους διείσδυση, την άγνοια περί του πλαισίου δυνατοτήτων του Δήμου και κάτι πιο σημαντικό.Την αντιμετώπιση του δημοτικών εκλογών ως εφαλτήριο προσωπικής διαφήμισης, για δημιουργία «πελατείας» και άλλες μελλοντικές επιδιώξεις, πολιτικές ή επαγγελματικές. Οι δημότες του Άργους όμως, έχουν αποδείξει και άλλες φορές ότι δεν επηρεάζονται από τέτοιες προσωπικές σκοπιμότητες.

Ο Δήμος Άργους -Μυκηνών έχει αλλάξει πορεία. Έχει βγει από την αφάνεια, προγραμματίζει και εγκαινιάζει άμεσαουσιαστικά έργα υποδομών αξιοποιώντας ευρωπαϊκά κονδύλια, έργα που μένουν στις επόμενες γενιές. Οι μεταξύ παρεξηγημένων συμφωνίες και οι πρωτοβουλίες είναι χρήσιμες στην τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά θεωρητικές. Σε κάθε περίπτωση τα προσωπικά του καθενός με τον Δήμαρχο δεν έχουν θέση στο δημόσιο βίο. Για να λυθούν τα προβλήματα του Δήμουχρειάζεται όραμα, πυγμή και συνέπεια! Τα προβλήματα θέλουν Δήμαρχο. Γι’ αυτό οσημερινός και αυριανός Δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος και η Αλλαγή Πορείας εγγυώνται την ανάπτυξη του τόπου με αποδείξεις και με έργα.

Related posts

Ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Γυμνασίου Ναυπλίου

Διακρίσεις του 2ου Λυκείου Άργους σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθηματικής Λογικής

DRUZAS KOSTAS HELLAS