panargolikos.gr
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναύπλιο: “Μύθοι και σύμβολα” στο παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης

Κοινοποίηση

Είναι ωραία τα Σαββατοκύριακα στο Ναύπλιο για βόλτα, όπως και οι καθημερινές, για όσους μπορούν να βρουν την ευκαιρία για μια σύντομη εξόρμηση. Μάλιστα, σε λίγες ημέρες το Ανάπλι θα τυλιχθεί στην αχλύ του μύθου. 

Στο παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης – Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτσου θα φιλοξενηθεί η περιοδική έκθεση Μύθοι και σύμβολα στη νεοελληνική τέχνη (19ος-αρχές 20ού αιώνα). 

Τα έργα –γλυπτά, ζωγραφικά ή σχέδια– που την αποτελούν φέρουν την υπογραφή, μεταξύ άλλων, του Νικολάου Γύζη, του Γεωργίου Βρούτου, του Κωνσταντίνου Παρθένη και του Γεωργίου Ιακωβίδη. 

Έχουν επιλεγεί για να αναδείξουν διαφορετικούς τρόπους πρόσληψης του μύθου κατά την περίοδο δημιουργίας τους, από τον 19ο έως τις αρχές του 20ού αιώνα. 

Ενώ αρχικά κυριαρχούν οι ακαδημαϊκές επιταγές, στη συνέχεια ο ευρωπαϊκός συμβολισμός προσδίδει νέα δυναμική στα μυθολογικά θέματα, προετοιμάζοντας το έδαφος για τους καλλιτέχνες των πρωτοποριών του 20ού αιώνα.

Τα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης Μύθοι και σύμβολα στη νεοελληνική τέχνη (19ος-αρχές 20ού αιώνα) θα γίνουν το Σάββατο 10/06, στις 20.30, στο Παράρτημα Ναυπλίου της Εθνικής Πινακοθήκης – Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτσου. Διάρκεια έως 30/05/2024.

Related posts

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης» συμμετέχει στο φεστιβάλ Ελληνο-Ιβηροαμερικανικής ΛΕΑ

Ο Σύλλογος Θρακών Αργολίδας τίμησε στο Άργος την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού

Ομάδα Σύνταξης

100+ ΕΡΓΑ : Αγνώριστο το γήπεδο ποδοσφαίρου στο ”νταμάρι” ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ