panargolikos.gr
ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με πλήθος προσκεκλημένων η τελετή λήξης μαθημάτων για την Τουριστική Σχολή (ΙΕΚ Τουρισμού) στο Άργος

Κοινοποίηση

Την Πέμπτη το απόγευμα 8/06/2023 στον προαύλιο χώρο του Κωνσταντοπουλείου Μεγάρου οι μαθητές -τριες το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό και η δ/νση της Τουριστικής Σχολής ΙΕΚ Τουρισμού Πελ/σου πραγματοποίησαν την λήξη μαθημάτων για το εκπαιδευτικό έτος 2022 2023.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης οι συγγενείς των μαθητών -τριών , ο Μητροπολίτης Αργολίδας κ Νεκτάριος, ο Δήμαρχος Αργους Μυκηνών κ Καμπόσος Δημήτριος , οι Βουλευτές Αργολίδας κ Ανδριανός Ιωάννης & Γαβρήλος Γεώργιος η πολιτεύτρια Αργολίδας κα Κρίγκου Σόνια, ο Αντιδήμαρχος Άργους Μυκηνών κος Μαρλαγκούτσος Πέτρος και ο Πρόεδρος ΚΕΔΑΜ κος Σκούφης Παναγιώτης . 

Στην εκδήλωση ο Δ/ντής της σχολής παρουσίασε τα πεπραγμένα και τις δράσεις του ΙΕΚ του σχολικούς έτους 2022 2023 καθώς και την νέα ειδικότητα για το επόμενο εκπαιδευτικό έτος Τεχνικός Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής. 

Ευχήθηκε επίσης καλή πρακτική άσκηση σε όλους τους μαθητές -τριες που ξεκινά στα μέσα Ιουνίου σε τουριστικές επιχειρήσεις σε ολη την Ελλάδα. 

Στην συνέχεια βραβεύτηκαν οι μαθητές -τριες με την καλύτερη επίδοση στα μαθήματα, στα εργαστήρια, στην συμπεριφορά αλλά και στις γραπτές εργασίες στην επιχειρηματικότητα και διοίκηση τουριστικών επιχειρήσεων. 

Στο τέλος της εκδήλωσης όλοι οι προσκεκλημένοι γεύτηκαν τις γαστρονομικές δημιουργίες των μαθητών -τριών σε μπουφέ με έδεσμα γλυκό και ποτό ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε ξενάγηση και επίσκεψη στους εσωτερικούς χώρους του Κωνσταντοπουλείου Μεγάρου για όσους επιθυμούσαν να γνωρίσουν τους χώρους μαθημάτων αλλά και τις σημαντικές εσωτερικές του κτηρίου οροφογραφίες και διακόσμους. 

Η Τουριστική σχολή ΙΕΚ Πελ/σου βρίσκεται στην πόλη του Αργους από το καλοκαίρι του 2012 και έχει αναπτύξει 11 τμήματα με τις παρακάτω 4 ειδικότητες σε πρωινή και απογευματινή λειτουργία που ξεπερνούν σε δύναμη τους 180 μαθητές -τριες κατ έτος: 

• Στέλεχος Μονάδων Φιλοξενίας 

• Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας Σεφ 

• Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Τουρισμό ( Τουριστικό Πρακτορείο) 

• Τεχνικός Αρτοποίας – Ζαχαροπλαστικής 

Η φοίτηση είναι διετής με 6 μηνη αμειβόμενη πρακτική άσκηση σε τουριστικές επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα και οδηγεί μετά από εξετάσεις πιστοποίησης σε Δίπλωμα επιπέδου 5 σύμφωνα με το Εθνικό πλαίσιο προσόντων με προοπτική εισαγωγής σε ΑΕΙ κατόπιν σχετικών εξετάσεων και αντίστοιχης προκηρύξεως. 

ΑΡΓΟΣ 9/06/2023 

Ο Δ/ΝΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ

Related posts

Συνέντευξη του βουλευτή Αργολίδας Γ. Γαβρήλου στην Κυριακάτικη Kontra news

«Μία βίδα αλλιώτικη»: Παρουσίαση του παιδικού παραμυθιού στο Λυγουριό Αργολίδας

Ναύπλιο: Ενημέρωση για το ολοκληρωμένο σύστημα παρακολούθησης αλιείας