panargolikos.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Κοιλιακό λίπος: Πώς η προσθήκη φιστικιών στη διατροφή σας μπορεί να βοηθήσει στη μείωσή του

Κοινοποίηση

Τα υγιεινά θρεπτικά συστατικά που προσθέτουν στη διατροφή σας
Κοιλιακό λίπος: Πώς η προσθήκη φιστικιών στη διατροφή σας μπορεί να βοηθήσει στη μείωσή του

Share
Tweet
Post
Email
Newsroom
Περίπου μια χούφτα φιστίκια έχει 163 θερμίδες, 5 γραμμάρια πρωτεΐνης και 13 γραμμάρια λίπους, σύμφωνα με το healthdigest.com. Όσο οξύμωρο κι αν ακούγεται αν αναλογιστεί κανείς τις πολλές θερμίδες τους, είναι γεγονός ότι η καθημερινή κατανάλωση φιστικιών μπορεί να σας βοηθήσει να περιορίσετε το λίπος της κοιλιάς, ενώ παράλληλα θα σας κρατήσει υγιείς.

Πώς γίνεται αυτό; Η κατανάλωση ξηρών καρπών μπορεί να σας βοηθήσει να οξειδώσετε το λίπος της κοιλιάς επειδή έχουν υγιή, ακόρεστα λιπαρά, σύμφωνα με μια ανασκόπηση του 2014 στο The American Journal of Clinical Nutrition.

Φιστίκια καθαρισμένα
Τα φιστίκια μπορεί, επίσης, να περιορίσουν την περιφέρεια της μέσης σας. Μια μελέτη του 2014 στο Nutrition πρόσθεσε φιστίκια στη διατροφή ατόμων με μεταβολικό σύνδρομο, ενώ μια ομάδα ελέγχου ακολούθησε παρόμοια διατροφή χωρίς φιστίκια.

Η ομάδα με τα φιστίκια είχε μειωμένη περιφέρεια μέσης σε σύγκριση με την ομάδα ελέγχου. Και όχι μόνο αυτό, αλλά μείωσαν τα επίπεδα της ολικής και της LDL χοληστερόλης τους και αύξησαν τα επίπεδα της αδιπονεκτίνης τους. Τα χαμηλά επίπεδα αδιπονεκτίνης μπορούν να οδηγήσουν σε παχυσαρκία, διαβήτη τύπου 2 και μεταβολικό σύνδρομο, εξηγεί η Cleveland Clinic.

Η προσθήκη φιστικιών στη διατροφή σας δεν θα προκαλέσει αύξηση βάρους
Φιστίκια σε μπολ
Σε μια μελέτη του 2020 στο περιοδικό Appetite, 30 γυναίκες έτρωγαν 44 γραμμάρια φιστίκια το πρωί, χωρίς να τους ζητηθεί να προσαρμόσουν την πρόσληψη θερμίδων. Με άλλα λόγια, τους είπαν να φάνε όπως ήθελαν. Εντωμεταξύ, 30 άλλες γυναίκες χρησίμευσαν ως ομάδα ελέγχου. Αν και η ομάδα των φιστικιών δεν έχασε βάρος, η διατροφή τους είχε αλλάξει. Κατέληξαν να τρώνε λιγότερους υδατάνθρακες και άμυλο επειδή δεν πεινούσαν τόσο πολύ και ήταν πιο ικανοποιημένες. Επομένως, η προσθήκη φιστικιών μπορεί να προσθέσει υγιεινά θρεπτικά συστατικά στη διατροφή σας χωρίς να πάρετε βάρος.

Τα φιστίκια μπορούν, επίσης, να βοηθήσουν στη διαχείριση του σακχάρου στο αίμα σας, σύμφωνα με μια μελέτη του 2014 στο The Review of Diabetic Studies. Σε σύγκριση με μια ομάδα ελέγχου, τα άτομα που έτρωγαν 25 γραμμάρια φιστίκια δύο φορές την ημέρα μείωσαν την HbA1c και τη γλυκόζη αίματος νηστείας.

Η παρακολούθηση του σακχάρου στο αίμα σας μπορεί να είναι ένας καλύτερος δείκτης για το πώς το σώμα σας καίει το λίπος για ενέργεια, σύμφωνα με το Levels Health. Τα φιστίκια έχουν ελαϊκό και λινολεϊκό λιπαρό οξύ, τα οποία είναι και τα δύο υγιεινά μονοακόρεστα λίπη, σύμφωνα με μελέτη του 2022 στο Nutrients. Τα φιστίκια μπορούν να μειώσουν τη φλεγμονή και το οξειδωτικό στρες, ενώ βελτιώνουν το μικροβίωμα του εντέρου σας. Σύμφωνα με το WebMD, το μικροβίωμα του εντέρου σας μπορεί να επηρεάσει την ικανότητά σας να χάσετε βάρος

ΠΗΓΗ: newsbeast

Related posts

Κάνουμε τη διατροφή μας ηθική και προστατεύουμε τον πλανήτη

Ομάδα Σύνταξης

Είσαι Ιχθύς; Η διατροφή και η συνταγή του Άκη που σου ταιριάζει

Ομάδα Σύνταξης

Τι θα συμβεί στον οργανισμό σας αν σταματήσετε να καταναλώνετε τυρί

Ομάδα Σύνταξης