panargolikos.gr
ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η τετράφωνη Δημοτική Χορωδία Νέας Κίου στο 1ο Χορωδιακό Φεστιβάλ του Δήμου Σαλαμίνας

Κοινοποίηση

Πώς να αρνηθείς μια πρόταση συμμετοχής για συναυλία όταν οι οικοδεσπότες κατοικούν σε ένα νησί όπου έγινε μια ναυμαχία, που έγινε ορόσημο για την Ελλάδα και τον Δυτικό κόσμο και που καθόρισε την ταυτότητα του Ευρωπαϊκού πολιτισμού;

Έτσι το Σάββατο 17 Ιουνίου 2023 η τετράφωνη Δημοτική Χορωδία Νέας Κίου του Δήμου Άργους-Μυκηνών πήρε μέρος στο 1ο Χορωδιακό Φεστιβάλ του Δήμου Σαλαμίνας στο εμβληματικό, νεοκλασσικό κτήριο του Δημαρχιακού Μεγάρου της πόλης.

Στην πλώρη για Σαλαμίνα ανάμεσα στα θαλασσινά στενά της Αττικής με το νησί το μυαλό πήγε πίσω στο 480 π.Χ. στη ναυμαχία της Σαλαμίνας και στην τραγωδία “Πέρσες” που έγραψε ο ποιητής Αισχύλος.

Η συγκίνηση και η τιμή μεγάλη για την χορωδία να τραγουδά παραδίπλα στους τάφους των Σαλαμινομάχων σε αυτό το ιστορικό νησί. 

Με μαέστρο τον μουσικό Γιάννη Νικολόπουλο και πιανίστα την μουσικό Ράνια Κουτρούλη το όμορφο αυτό ταξίδι στο χρόνο και στην μουσική αποτέλεσε άλλο ένα παράδειγμα προβολής της δυναμικής που έχει η Ν. Κίος, ένας άλλος εξίσου σπουδαίος τόπος της ιστορίας και του πολιτισμού.

Related posts

Δημήτρης Κρίγγος: ”Οι ‘Ελληνες νικάμε όταν είμαστε ενωμένοι”

Άργος: Πλαστικά καπάκια από το 1ο Δημοτικό Νεμέας στον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών

Ομάδα Σύνταξης

Ο  ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ  ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΝ/ΝΟ ΜΑΚΑΡΗ