panargolikos.gr
ΑΠΟΨΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΑΝΑΡΓΟΛΙΚΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η προγραμματική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. είναι η βάση για τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων

Κοινοποίηση

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. παρουσίασε μία ολοκληρωμένη πρόταση αλλαγής του παραγωγικού μοντέλου της χώρας, με στήριξη της μεσαίας τάξης και αποκατάσταση των αδικιών της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Η απερχόμενη κυβέρνηση ήταν αδιάφορη για τη μεσαία τάξη, αδιάφορη για τον κόσμο της εργασίας, αδιάφορη για τους συνταξιούχους. Ήταν η κυβέρνηση που αναδείχθηκε εξαπατώντας όλους όσους είχαν ταλαιπωρήσει οι πολιτικές των μνημονίων. Ήταν μια κυβέρνηση για τους λίγους και ισχυρούς, που επωφελήθηκαν των 37 δισ. που άφησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στα ταμεία του κράτους, μια κυβέρνηση της αδιαφάνειας και της κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος, μια κυβέρνηση της χειραγώγησης της ενημέρωσης, μιας κυβέρνησης των θεσμικών εκτροπών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεσμεύεται για δικαιοσύνη παντού και για πολιτικές στήριξης της μεγάλης πλειονότητας του ελληνικού λαού. Δεσμεύεται για άμεσα μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας, με παράλληλη ενίσχυση του εισοδήματος του κάθε νοικοκυριού. Η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ με θεσμοθέτηση της ετήσιας τιμαριθμικής αναπροσαρμογής, η αύξηση των μισθών του δημοσίου κατά 10%, το ξεπάγωμα των τριετιών, η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η καταβολή της 13ης σύνταξης, όπως και η καταβολή των οφειλόμενων αναδρομικών στους συνταξιούχους, η πρόσβαση των μικρομεσαίων επιχειρηματιών σε χρηματοδότηση. Η στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας, η αύξηση της χρηματοδότησης στην Παιδεία, η ενδυνάμωση του κοινωνικού κράτους, η αντιμετώπιση του προβλήματος της διόγκωσης του ιδιωτικού χρέους με την παράλληλη προστασία της περιουσίας των αδύναμων δανειοληπτών, η προστασία του δημόσιου χαρακτήρα του νερού και όλων των κοινωνικών αγαθών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα κυβερνήσει με έγνοια τη στήριξη του κόσμου της εργασίας, προτάσσοντας πολιτικές με κοινωνικό πρόσημο, που θα κρατήσουν για μια ακόμη φορά όρθια την κοινωνία. Όλες αυτές οι επεξεργασμένες προτάσεις και δημόσιες πολιτικές είναι η βάση για να υπάρξει μια προγραμματική σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων ώστε οι εκλογές της 21 Μαΐου να δώσουν μια προοδευτική κυβέρνηση.

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, αλλά και άλλες πολιτικές δυνάμεις, που θέλουν να απαλλαγεί ο τόπος από την επικίνδυνη κυβέρνηση Μητσοτάκη και να κυβερνηθεί με προοδευτικές πολιτικές, πρέπει να προσέλθουν σ’ αυτόν τον διάλογο και να καταθέσουν τις δικές τους προγραμματικές προτάσεις, που, απ’ ό,τι φαίνεται από τον δημόσιο διάλογο, δεν είναι μακριά από τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Δεν υπάρχουν περιθώρια για υπεκφυγές των πολιτικών δυνάμεων που θέλουν να κατατάσσονται στην ευρύτερη πολιτική οικογένεια των δημοκρατικών και προοδευτικών κομμάτων. Η απλή αναλογική μπορεί να δώσει σταθερή κυβέρνηση και ευρύτερες συναινέσεις, που έχει ανάγκη η χώρα. Άλλωστε και στην υπόλοιπη Ευρώπη, πολλά κράτη, που μετά από εκλογές δεν ανέδειξαν μονοκομματική πλειοψηφία, κυβερνούνται με συνεργασίες κομμάτων και κυβερνητικών προγραμμάτων που προέκυψαν μέσα από κομματικές συγκλίσεις. Οι προεκλογικοί ανταγωνισμοί, μετά το κλείσιμο της κάλπης, θα πρέπει να μείνουν στην άκρη, και τα κόμματα με προοδευτική κατεύθυνση να καταλήξουν σε ένα πλαίσιο πολιτικών με κοινωνικό πρόσημο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρέπει να αναδειχθεί πρώτο κόμμα στις εκλογές της 21ης Μαΐου, για να υπάρξει προοδευτική κυβέρνηση για τη χώρα, χωρίς να χρειαστούν δεύτερες εκλογές. Είναι η πρώτη ευκαιρία να κυβερνηθεί ο τόπος με καθαρές προοδευτικές πολιτικές. Για μια κυβέρνηση όχι κάτω από τη σκιά των μνημονίων και της τρόικας. Αυτή είναι η απαίτηση της μεγάλης πλειοψηφίας που διαμορφώνεται και που θα φέρει την πολιτική αλλαγή και την προοδευτική διακυβέρνηση.

* Δικηγόρος, υπ. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αργολίδας

Related posts

Σε Άργος και Ναύπλιο οι αγώνες του Αναπτυξιακού Προγράμματος Μπάσκετ

Ο Παναργειακός έφερε την κούπα στο Άργος – Μια χρονιά έκλεισε άκρως επιτυχημένα με την κατάκτηση του κυπέλλου Αργολίδας

Θλίψη για το θάνατο του προέδρου του Συλλόγου Τυφλών Νομού Αργολίδας Παναγιώτη Οικονόμου