panargolikos.gr
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εργατικό Κέντρο Αργολίδας για την 1η Μάη: Δημοκρατία – Δικαιοσύνη – Ειρήνη – Ισότητα

Κοινοποίηση

Εργαζόμενοι, Άνεργοι, Συνταξιούχοι, ΖΗΤΩ η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ, ενώνουμε τη φωνή μας με όλους εκείνους που παλεύουν ενάντια στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, στις αδικίες, στις διακρίσεις , στην κατακρήμνιση δημοκρατικών, εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Η Πρωτομαγιά του 2023, βρίσκει τους εργαζόμενους της χώρας αντιμέτωπους με την ακρίβεια, την ανεργία, την κοινωνική φτώχεια, τον περιορισμό εργασιακών δικαιωμάτων,τις ανισότητες, την επισφάλεια και την ανασφάλεια στους χώρους εργασίας. 

Μετά τη σχεδόν 13ετη κρίση, η εργασία εχει υποστεί τα πάνδεινα: μειώσεις μισθών, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων και αποδόμηση του εργατικού δικαίου, περιορισμό των μισθωτών που απολαμβάνουν συλλογική προστασία και κυρίως ανεργία. 

Το πολύνεκρο δυστυχημα στα Τέμπη, που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 57 νέους ανθρώ-πους, δεν πρέπει να ξεχαστεί. 

Η διερεύνηση σε βάθος και η απόδοση ευθυνών, καθώς και η λήψη μέτρων για να μη θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές, αποτελεί κεντρικό αίτημα της κοινωνίας και βρίσκεται στο επίκεντρο και της Πρωτομαγιάτικης απεργιακής μας κινητοποίησης. Σύσσωμη η ελληνική κοινωνία ζητά απαντήσεις. 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

• Σεβασμό της αξίας και της προσωπικότητας όλων των εργαζομένων χωρίς διακρίσεις. 

• Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους και όλες με ίσα δικαιώματα, αυστηρή προστασία της σωματικής και ψυχικής υγείας και ασφάλειας, προστασία προϋπηρεσίας και επαγ-γελματικών ειδικοτήτων, αυστηριοποίηση της προστασίας από τις απολυσεις και τις εξαναγκαστικές παραιτήσεις. 

• Επαρκή και δίκαιο κατώτατο μισθό αντίστοιχο των αναγκών των εργαζομένων. 

• Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση χωρίς εργοδοτικό παρεμβατισμό. Κατάργηση του Γε-νικού Μητρώου Συνδικαλιστικών Qργανωσεων, για τον κρατικό έλεγχα στην ίδρυση και τη λειτουργία των συνδικάτων και την άσκηση των συλλογικών δικαιωμάτων των εργα-ζομένων. 

• Διασφάλιση και διεύρυνση του θεσμού των ΒΑΕ, με σκοπό την προστασία των εργαζομένων που υφίστανται μείζονα καταπόνηση της υγείας και κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας. 

• Σύγχρονο, γρήγορο και ασφαλές σιδηροδρομικό δίκτυο που να εξυπηρετεί τις ανάγκες μετακίνησης των εργαζομένων, της νεολαίας, των φτωχών ανθρώπων με τα χαμηλά ή κατ ανύπαρκτα εισοδήματα. Σύγχρονα κατ ασφαλή Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. 

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αργολίδας και οι κάτωθι φορείς

ΕΒΕΑ 

Εμπορικός Σύλλογος Άργους 

Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Επαρχίας Άργους  ΟEBE 

Σύλλογος Δασκάλων Αργολίδας 

Σύλλογος Καθηγητών Αργολίδας 

Σύλλογος Ιατρών Αργολίδας 

Σύλλογος Φαρμακοποιών Αργολίδας 

Σύλλογος Δικηγόρων Αργολίδας

Συλλογος πολιτικών Συνταξιούχων Δήμου Αργους Μυκηνών 

Συλλογος Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Επαρχίας Αργους

Σωματείο Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας 

Σωματείο Αγροτών Αργολίδας

Σωματείο Κτηνοτροφών Αργολίδας 

Σας καλούν να γιορτάσουμε ενωτικά και αγωνιστικά την γιορτή της 1ης ΜΑΗ 2023 στις 10.30πμ στο ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ. 

Related posts

Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κρανιδίου Δήμου Ερμιονίδας λειτουργεί οργανωμένο παιδικό-εφηβικό τμήμα

Ο Σύλλογος Θρακών Αργολίδας τίμησε στο Άργος την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού

Ομάδα Σύνταξης

Που θα μπορείτε να κάνετε στην Αργολίδα rapid test από 10 έως 14 Ιουλίου