panargolikos.gr
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Γαβρήλος ειδικός αγορητής ΣΥΡΙΖΑ για την άρση ασυλίας της Ρένας Δούρου: Καμία καθυστέρηση, καμία ταλαιπωρία για όσους έζησαν την ανείπωτη αυτή τραγωδία

Κοινοποίηση

Ο Γιώργος Γαβρήλος, εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής τοποθετήθηκε στην σημερινή διαδικασία ψήφισης για την άρση ασυλίας της Ρένας Δούρου ως ειδικός αγορητής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. https://www.facebook.com/100008710127971/videos/830079181777177/

Ο βουλευτής Αργολίδας στην αρχή της ομιλίας του αναφέρθηκε στα πύρινα μέτωπα που καίνε αυτή τη στιγμή στη χώρα λέγοντας πως σήμερα το μυαλό μας είναι στους ανθρώπους που τις τελευταίες ώρες δίνουν μάχες για τις περιουσίες τους, όπως και στις πυροσβεστικές και όλες τις δυνάμεις που επιχειρούν στο πεδίο. «Εμείς τα γεγονότα αυτά θα πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε με μετριοπάθεια, με αυτοσυγκράτηση, με υπευθυνότητα και να δουλέψουμε όλοι για ένα αποτελεσματικότερο κράτος. Τις υπερβολές, δυστυχώς, τις βρίσκουμε πάντα μπροστά μας», σημείωσε.

Σχετικά με την υπό συζήτηση υπόθεση, επισήμανε πως αναφορικά με τη δίωξη που έχει ασκηθεί εναντίον της Ρένας Δούρου σε προγενέστερο χρόνο από την κοινοβουλευτική της θητεία, στο πλαίσιο της εκδίκασης της υπόθεσης για την εθνική τραγωδία στο Μάτι, Νέο Βουτζά και Κόκκινο Λιμανάκι Ανατολικής Αττικής, η Βουλεύτρια με αυταπάρνηση και σεβασμό στην Δικαιοσύνη έχει η ίδια αιτηθεί προς την  Βουλή των Ελλήνων την άρση της ασυλίας της, υπογραμμίζοντας ότι θα πράξει ό,τι είναι συνταγματικά και νομικά ορθό ώστε να μην υπάρξει περίπτωση καθυστέρησης ή κίνδυνος παραγραφής της υπόθεσης.

Τόσο η Ρένα Δούρου όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, τόνισε ο Γιώργος Γαβρήλος από το βήμα της Βουλής, δηλώνουμε απερίφραστα ότι επιθυμούμε την άμεση συνέχιση της δικαστικής διαδικασίας και για αυτόν τον λόγο εισηγούμαστε θετικά την ψήφιση της άρσης της ασυλίας της Βουλεύτριας.

Παράλληλα υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά από τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων να πράξει τα δέοντα με σπουδή προς το αίτημα της Εισαγγελίας. Καμία καθυστέρηση, καμία άλλη ταλαιπωρία για όσους έζησαν την ανείπωτη αυτή τραγωδία. Μόνο άπλετο φως και απόδοση δικαιοσύνης, είπε ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ.

Ο Γιώργος Γαβρήλος, τέλος, σχολίασε πως χρέος του εθνικού Κοινοβουλίου είναι να εργαστεί συλλογικά και συστηματικά, ώστε να μην ξαναζήσουμε φυσικές καταστροφές που καταλήγουν σε ανείπωτες τραγωδίες για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, όπως αυτές στην Ηλεία, στην Εύβοια, στη Βαρυμπόμπη ή στο Μάτι. Οι πολίτες,  ζητούν και από τις τρεις μορφές εξουσίας να διασφαλίσουμε τη χρηστή διοίκηση και την ισονομία, να αντιμετωπίσουμε τη γραφειοκρατία, να θεραπεύσουμε χρόνιες πληγές του παρελθόντος, να  αντιμετωπίσουμε όλες τις κακοδαιμονίες και να ενισχύσουμε τους περιφερειακούς θεσμούς και της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, ώστε να δομήσουμε ένα κράτος που θα εμπιστεύονται.

Related posts

ΕΝΔΕΚΑΤΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΑ Η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΑΜΠΟΥΡΑΤΖΗ ΜΑΖΙΜΕ ΤΟΝ ΚΩΝ/ΝΟ ΜΑΚΑΡΗ

Εγκρίθηκαν αρδευτικά έργα στους ΤΟΕΒ Αργολίδας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Οι 18ες Διεθνολογικές Συναντήσεις Ναυπλίου 20-22 Οκτωβρίου στο «Βουλευτικό»