panargolikos.gr
ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βανδαλισμός στο 2ο Λύκειο Άργους: Άγνωστοι δράστες σε αμόκ κατέστρεψαν το μικρό κήπο του σχολείου

Κοινοποίηση

Πριν από 3 μήνες οι μαθητές της α’ τάξης του 2ου Λυκείου Άργους φύτεψαν δαμασκηνιές, πικροδάφνες και τούγιες στον αύλειο χώρο του σχολείου. Ήταν μια δράση στα πλαίσια του προγράμματος “Φυτεύω , υιοθετώ ένα δέντρο”.

Σήμερα το πρωί, με μεγάλη λύπη και προβληματισμό, καθηγητές και μαθητές βρήκαμε τον κήπο μας κατεστραμμένο. Άγνωστοι είχαν μπει το προηγούμενο βράδυ και ξερίζωσαν όλα τα νεαρά αλλά και παλιότερα δεντράκια, έσπασαν τον κορμό τους και κατέστρεψαν το σύστημα ποτίσματος τεχνητής βροχής το οποίο προσφάτως είχαμε εγκαταστήσει.

Πρώτον, τα δέντρα και τα φυτά θα ξαναφυτευτούν από τους μαθητές μας, αυτά και ακόμα περισσότερα.

Δεύτερον, αυτοί που προέβησαν σε αυτή την ενέργεια στρέφονται κατά της σχολικής κοινότητας, κατά των μαθητών οι οποίοι με αγάπη, αφιερώνοντας χρόνο και ενέργεια, φύτεψαν τον κήπο του σχολείου μας. Οι μαθητές μας ευτυχώς είναι περισσότεροι και θα ξαναφυτεύψουν, θα σκαλίσουν, θα ποτίσουν και θα φροντίσουν πάλι τον κήπο με την ίδια αγάπη και ενθουσιασμό.

Τρίτον, λυπούμαστε που κάποιοι αντί να παίρνουν χαρά στη θέα ενός νεαρού φυτού που ανθίζει και πετάει τα πρώτα κλαδιά και φύλλα του, όπως είναι υγιές να συμβαίνει, ηδονίζονται στη θέα της καταστροφής, του ξεριζώματος και της ισοπέδωσης. Λυπούμαστε που πρέπει να ζουν με αυτή τη νοσηρότητα μέσα τους.

Τέλος, εμείς οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές μας παραμένουμε όλοι ενωμένοι απέναντι σε τέτοιους βανδαλισμούς, οι οποίοι στόχο έχουν να πλήξουν τη δημιουργικότητα και τον αυθορμητισμό των παιδιών μας, και δεσμευόμαστε ότι θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση των ζημιών και τον εντοπισμό των δραστών.

*Οι φωτογραφίες είναι από την δράση της φύτευσης στις 28/3/2023 Δεύτερο ΓΕΛ Άργους Αργολίδα

Related posts

Βουλευτής Αργολίδας Ανδρέας Πουλάς: Τι συμβαίνει στην Νοσηλευτική Μονάδα του Άργους;

Πρόκριση του Παναργειακού στο τελικό του κυπέλλου Αργολίδας

2ο Tolo Fest: Ξεκίνησε στο Τολό Αργολίδας η διήμερη έκθεση τοπικών προϊόντων και επιχειρήσεων