panargolikos.gr
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Αργολίδα: 2η Γιορτή Βουνού με το «Farmakas Mountain Running»

Κοινοποίηση

Την Κυριακή 4 Ιουνίου 2023 στο ορεινό χωριό της Αργολίδας, Πλατάνι, θα διεξαχθεί η 2η Γιορτή Βουνού «Farmakas Mountain Running 2023», με αγώνες 17 χλμ., 6 χλμ. και 1,5 χλμ.

Τον αγώνα διοργανώνει ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος των Απανταχού Πλατανιωτών Αργολίδας, με συνδιοργανωτές το Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ- ΜΥΚΗΝΩΝ, την ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ – ΜΥΚΗΝΩΝ (ΚΕΔΑΜ) και τη FREELAND ADΝENTURE CAMP.

Οι αγώνες θα έχουν την τεχνική υποστήριξη του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ και του ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΔΡΟΜΕΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ «ΈΦΥΡΑΙΟΙ ΩΚΥΠΟΔΕΣ».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πλατάνι, ένα μικρό και όμορφο χωριό της ορεινής Αργολίδαςμ που αποτελεί οικισμό του Κ.Δ. του Αγ. Νικολάου του Δήμου Αργους-Μυκηνών.

Σας προσκαλούμε να έρθετε για να απολαύσετε το σπάνιο φυσικό τοπίο και να αναπνεύσετε καθαρό οξυγόνο στο θεραπευτικό κλίμα του Φαρμακά με τα αρώματα των βοτάνων του, να τρέξετε στα λημέρια των αρχιληστών της δεκαετίας του 1860, Λαφαζάνη, Κίτσιου, και Δαρδάνη (υπάρχουν σχετικά τοπωνύμια), να ακολουθήσετε τα χνάρια των περιβόητων ανταρτών, Κουβελάκη (καπετάν Φαρμακάς) και Βαζαίου, και ακόμη να περπατήσετε σε τμήματα του Αδριάνειου Υδραγωγείου που μετέφερε το νερό με φυσική ροή από τη Λίμνη Στυμφαλία στην Αρχαία Κόρινθο εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια, έργο του Ρωμαίου Αυτοκράτορα Ανδριανού (117-134μ.Χ).

Ο χάρτης των 17,6 χλμ.

Σκοπός εκδήλωσης

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος που έχει θεσπίσει ο Ο.Η.Ε (5 Ιουνίου) με σκοπό την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης, την προβολή του σπάνιου φυσικού οικοσυστήματος του βουνού Φαρμακάς, σε μια προσπάθεια για μελλοντική ανάπτυξη του Αγροτουρισμού στην περιοχής μας, με σεβασμό στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα και ακόμη στην ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και της φιλοξενίας της τοπικής κοινωνίας.

Ακόμη, σκοπός μας είναι η ανάπτυξη του Αθλητισμού. Ετσι, για τους δρομείς μας που θα έρθουν να τρέξουν σχεδιάστηκαν δύο πολύ όμορφες νέες διαδρομές (17 χλμ. και 6 χλμ.), που ξεκινούν από την καρδιά του αγαπημένου μας χωριού και διεισδύουν στον επιβλητικά όμορφο όγκο του Φαρμακά. Τέλος, μια μικρότερη διαδρομή μήκους 1,5 χλμ. στις γειτονιές για τους μικρούς μας φίλους, θα γεμίσει πάλι το χωριό μας με τις φωνές, τα γέλια και τη φρεσκάδα των παιδιών (ηλικίες 6-15 ετών).

Εχουμε χαράξει δύο νέες διαδρομές που στο ξεκίνημά τους περνούν μπροστά από το ΧΑΝΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΒΑΣΙΛΗ. Αυτό εξυπηρετούσε τους διερχομένους από τη γειτονική Αρκαδία που μετέβαιναν στη πεδινή ΒΟΧΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ για μεροκάματο σε αγροτικές εργασίες.

Στη συνέχεια διερχόμαστε την ΑΡΧΑΙΑ ΟΔΟ που ξεκινούσε από την Κόρινθο, περνούσε από τις Κλεωνές, τη Νεμέα, το Πλατάνι, τη Σκοτεινή, την Κανδήλα και συνέχιζε προς τον Ορχομενό (κατά μελέτη του καθηγητή Γ. Πίκουλα υπάρχουν στα βραχώδη μέρη ίχνη αρματοτροχιών), σε ένα μεγάλο μέρος της αρχαίας οδού, διέρχεται σήμερα ο ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ (Αέθλιος) .

Αγώνες

09:00: 17,6 χλμ., 1160μ. αθροιστικής ανάβασης. Χρονικό όριο τερματισμού οι 4 ώρες

10:00: 6 χλμ., 220μ. αθροιστικής ανάβασης. Χρονικό όριο τερματισμού τα 90 λεπτά.

11:00: Παιδικός αγώνας

Ο χάρτης των 6 χλμ.

Δικαίωμα συμμετοχής: Στα 17 χλμ. μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή δρομείς που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και έχουν σχετική εμπειρία. Στον αγώνα των 6 χλμ. μπορούν να τρέξουν ελεύθερα όλοι χωρίς περιορισμούς.

Επαθλα: Οι τρεις πρώτοι αθλητές, άνδρες/γυναίκες της Γενικής Κατάταξης για τα 17 χλμ. και τα 6 χλμ. και θα τους απονεμηθεί κύπελο. Ακόμη, στους πρώτους νικητές αθλητές – αθλήτριες θα δοθεί επιπλέον ΔΩΡΟ έκπληξη, προσφορά του Συλλόγου μας.

– Ο παιδικός αγώνας έχει ψυχαγωγικό χαρακτήρα για τους μικρούς μας φίλους και βραβεύεται η συμμετοχή!

– Σε όλους τους τερματίσαντες και των τριών αγώνων θα απονεμηθεί αναμνηστικό μετάλλιο.

Κόστος συμμετοχ
ής

17 χλμ.: 15€

6 χλμ.: 8€

1,5 χλμ.: Δωρεάν

Παροχές

– ψηφιακή χρονομέτρηση

– αριθμός δρομέα

– μετάλλιο

– υπηρεσίες τροφοδοσίας

– υπηρεσίες πρώτων βοηθειών και ιατρική περίθαλψη καθ’ ολη τη διάρκεια του αγώνα

– άμεση αποστολή e-maίl σε κάθε έναν δρομέα με την επίδοσή του, αρκεί να έχουν δηλώσει τα emaίl τους στη φόρμα εγγραφής

– συμμετοχή στο παραδοσιακό γεύμα που θα ακολουθήσει με το πέρας των αγώνων κάτω από τον ίσκιο των πλατανιών στην πλατεία του χωριού.

Για εγγραφές πατήστε εδώ

Η προθεσμία δηλώσεων συμμέτοχης θα τηρηθεί αυστηρά για τον καλύτερο προγραμματισμό του αγώνα και λήγει όταν συμπληρωθούν 100 συμμέτοχες στον αγώνα των 17 χλμ. και 100 συμμέτοχες στον αγώνα των 6 χλμ. και το αργότερο μέχρι την Κυριακή 28 Μαΐου 2023.

Η ενημέρωση των ενδιαφερομένων αθλητών καθώς και του κοινού θα γίνεται από τη σελίδα του αγώνα Farmakas Mountain Running.

Για τον παιδικό αγώνα δεν υπάρχει περιορισμός θέσεων και οι δηλώσεις συμμέτοχης θα γίνουν το πρωί της Κυριακής 4/6/2023 στη Γραμματεία του αγώνα.

Φύλαξη ρούχων: Στο χώρο εκκίνησης και τερματισμού των αγωγών θα παρέχεται φύλαξη των προσωπικών αντικειμένων των αθλητώv, καθώς και αλλαγής ρούχων μετά το πέρας του αγώνα.

Εξοπλισμός: Δεν απαιτείται υποχρεωτικός εξοπλισμός από τους αθλητές και τις αθλήτριες, εκτός από 1 τουλάχιστον υδροδοχείο 300ml. Επίσης, επιτρέπεται η χρήση μπατόν ορειβασίας, καπέλο, γυαλιά ηλίου, σφυρίχτρα και κινητό τηλέφωνο.

Πρόγραμμα

Κυριακή 4 Ιουνίου 2023

07.00-08.30: Παραλαβή αριθμών από τη Γραμματεία στην πλατεία του χωριού

09.00: Εκκίνηση δρόμου 17 χλμ.

10.00: Εκκίνηση δρόμου 6 χλμ.

11.00: Εκκίνηση παιδικού Αγώνα

13.00: Απονομές νικητών

14.00: Γεύμα αθλητών

15.00: Περάτωση αγώνων

– Πληροφορίες στα τηλέφωνα 6977245208 κ. Γιάννης Γκούτσης, 6946334523 κ. Παύλος Τζαναβάρας

Related posts

Οι 20 υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Αργολίδας με την παράταξη του Μανώλη Μάκαρη

Ερμιονίδα: Με μεγάλη επιτυχία το 2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναρρίχησης βράχου στο “Καταφύκι”

Ομάδα Σύνταξης

Το πρόγραμμα της περιοδείας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στο Άργος

Ομάδα Σύνταξης