panargolikos.gr
ΔΗΜΟΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξανδρος Τσιλογιάννης: Θα βοηθήσουμε τη Δημοτική Αρχή Επιδαύρου για την αναβάθμιση του οδοφωτισμού

Κοινοποίηση

Η Δημοτική Παράταξη ΄΄ΠΟΡΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΄΄ με αφορμή το σοβαρό για τον Δήμο μας θέμα της αντικατάστασης των φωτιστικών σωμάτων και των λαμπτήρων, με αποτέλεσμα την μείωση κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και την υλοποίηση του έργου με δανεισμό από το ταμείο παρακαταθηκών και δανείων, θεωρεί υποχρέωσή της να ενημερώσει τους δημότες Επιδαύρου για την θέση της στο Δημοτικό Συμβούλιο καθώς και για την πρότασή της, εφόσον το θέμα της ενέργειας για την μείωσή της αλλά και το αποτύπωμά της στο περιβάλλον είναι μείζων αφενός, και αφετέρου μπήκε θέμα στο Δημόσιο Διάλογο.

1. Θεωρούμε υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής να εκμεταλλεύεται ό,τι μπορεί να παράγει ηλεκτρική ενέργεια (ήλιο, νερό, αέρα, απορρίμματα κ.λπ.) έτσι ώστε να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες όχι μόνο του Δήμου αλλά και όλων των Δημοτών.

2. Επομένως η θέση μας στην αναβάθμιση του οδοφωτισμού, καθώς και τη σύσταση της ενεργειακής κοινότητας, προκειμένου να αξιοποιηθεί η ηλιακή ενέργεια είμαστε σύμφωνοι και θα βοηθήσουμε να ολοκληρωθεί το έργο.

3. – Καταψηφίσαμε το θέμα της δανειακής σύμβασης ύψος 1.497.225€ γιατί θεωρούμε ότι δεν έγινε διερεύνηση άλλης τεχνολογίας εκτός από τους λαμπτήρες LED (π.χ. λαμπτήρες μαγνητικής επαγωγής – λαμπτήρες με ηλιακό πάνελ σε κάθε φωτιστικό σώμα κ.α.)

-Καταψηφίσαμε την δανειακή σύμβαση γιατί εκτός του δανεισμού μπορούσαμε να ερευνήσουμε και άλλους τρόπους υλοποίησης του έργου, όπως ΣΔΙΤ για 10 χρόνια με την υποχρέωση του ιδιώτη για την συντήρηση του έργου.

-Καταψηφίσαμε την δανειακή σύμβαση γιατί με τον τρόπο που ακολουθεί η Δημοτική πλειοψηφία τίθεται το ερώτημα : Τα 10 χρόνια θα έχουμε ένα ολοκληρωμένο έργο και καλοσυντηρημένο, μετά τα 10 χρόνια θα χρειαστεί νέα δανειακή σύμβαση;

-Και τέλος Καταψηφίσαμε την δανειακή σύμβαση και για τους λόγους που επικαλέστηκε η ελάσσων αντιπολίτευση και αφορά το όριο του προϋπολογισμού του έργου στο λίγο πιο κάτω από το 1.500.000€ με αποτέλεσμα η δανειακή σύμβαση να μην χρειάζεται αυξημένη πλειοψηφία αφενός και αφετέρου Διεθνή διαγωνισμό.

4. Είμαστε υπέρ των δανειακών συμβάσεων για την ολοκλήρωση αναπτυξιακών έργων και μάλιστα όταν αυτές αποπληρώνονται από ανταποδοτικά τέλη όπως τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού γιατί ο δημότης δεν χρεώνεται ούτε 1 € επιπλέον.

Με την ευκαιρία και για να είναι πιο ενημερωμένοι οι συνδημότες μας, το δημοτικό συμβούλιο κάθε τέλος του χρόνου καθορίζει τις τιμές ανά τετραγωνικό μέτρο που θα πληρώνει ο δημότης για τον επόμενο χρόνο. Έτσι λοιπόν ο Δήμος εισπράττει από την ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΤΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ για να καλύψει αυτές τις δύο υπηρεσίες και λέγονται ανταποδοτικές γιατί όσα ξοδεύουμε τόσα και εισπράττουμε.

5. «Επειδή ό έξυπνος άνθρωπος κάνει λίγες φορές τον χαζό σε αντίθεση με τον χαζό που κάνει πάντα τον έξυπνο»

Άρα για τα τέλη φωτισμού που ήδη πληρώνει ο δημότης με την ολοκλήρωση του έργου της αντικατάστασης των φωτιστικών σωμάτων και λαμπτήρων και τη σοβαρή μείωση της κατανάλωσης της ηλεκτρικής ενέργειας θα αποπληρώνεται το δάνειο

Για τα τέλη καθαριότητας όμως ο δημότης πληρώνει για την βιωσιμότητα του εργοστασίου και όχι για τον όγκο των απορριμμάτων που στέλνει για την ολοκληρωμένη διαχείριση !!!

Αυτό, συμβαίνει αφενός, γιατί οι δήμαρχοι ήταν ανήμποροι μέσω του φορέα τους (Φ.Ο.Σ.ΔΑ) να διαχειριστούν τα απορρίμματα που παράγουν, και έτσι να κερδίζουν οι δήμοι από όποιο όφελος και όποια μορφής ενέργεια θα πρόκυπτε, και αφετέρου η Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Περιφερειακό συμβούλιο συμμετέχοντος του υποψήφιου Δήμαρχου Ιωάννη Σαρρή ως περιφερειακού συμβούλου συμφώνησε ψηφίζοντας τους όρους υπέρ του ιδιώτη που θα εκμεταλλεύεται την ολοκληρωμένη διαχείριση της Πελοποννήσου

Τελειώνοντας στα δελτία μας τύπου προσπαθούμε να φωτίσουμε τους δημότες μας και όχι να τους αποπροσανατολίσουμε.

Είμαστε στη διάθεση όλων για οποιαδήποτε ουσιαστική ενημέρωση στα θέματα που έχουμε δουλέψει και έχουμε αποκτήσει και γνώση και εμπειρία. Αν θέλετε να μάθετε πως αντιμετώπισαν οι τελευταίες δημοτικές αρχές το συγκεκριμένο θέμα, ή πόσο ανίκανες ήταν, μπορείτε να απευθύνεστε στον Κο Σαρρή, ή ακόμα καλύτερα στους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του.

Για την Δημοτική Παράταξη
“ΠΟΡΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ”
ΑΛΕΞ. ΤΣΙΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Related posts

Ένωση Ερμιονίδας: Εκτός ομάδας 7 ποδοσφαιριστές και ο γυμναστής

Γιώργος Γαβρήλος: Ο ελληνικός λαός θέλει πολιτική αλλαγή

Συνεχίζονται οι έλεγχοι σε πρατήρια καυσίμων, συνεργεία και ιδιωτικά ΚΤΕΟ από την Περ. Πελοποννήσου

Ομάδα Σύνταξης