ΠΑΝΑΡΓΟΛΙΚΟΣ.GR
ΕΚΤΑΚΤΟΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πέθανε σε ηλικία 85 ετών ο σπουδαίος Έλληνας ηθοποιός Γιώργος Μιχαλακόπουλος

Κοινοποίηση

Ο σπουδαίος Έλληνας ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιώργος Μιχαλακόπολυος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών.

Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος γεννήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 1938 στην Αθήνα και σπούδασε υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης. 

Στο θέατρο είχε εμφανιστεί σε παραστάσεις όπως Έγκλημα και Τιμωρία, Ο θάνατος του εμποράκου, Κάθε Πέμπτη κύριε Γκριν και Το τίμημα.

Στον κινηματογράφο έπαιξε σε ταινίες όπως Ξύπνα Βασίλη, Η ωραία του κουρέα, Ένας ιππότης για τη Βασούλα και Το βλέμμα του Οδυσσέα. Στην τηλεόραση πρωταγωνίστησε τη δεκαετία του ’70 στην τηλεοπτική σειρά Εκείνος κι εκείνος.

Έχει κερδίσει το Α’ Βραβείο Ανδρικού ρόλου Καρόλου Κουν και το βραβείο «Αιμίλιος Βεάκης». Επίσης, είχε διατελέσει Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων (1974-1986) και αντιπρόεδρος του ΚΕΘΕΑ.

Ήταν παντρεμένος και έχει δύο κόρες, την Ιωάννα, που είναι σκηνοθέτιδα, και την Ελένη, που είναι ζωγράφος. Έχει δηλώσει πως είναι αριστερός, αλλά δεν πρόσκειται σε κάποιο κόμμα.

Related posts

Αργολίδα: Έναρξη σήμερα για το αναπτυξιακό τουρνουά χάντμπολ Danaon Cup 2023

admin

Θεία λειτουργία στο εκκλησάκι του Αγ. Ιωάννη του Ρώσου στο Γηροκομείο Άργους

admin

Άγρια κόντρα του βουλευτή Αργολίδας Γ. Γαβρήλου με Άδωνι Γεωργιάδη για το Νομοσχέδιο του Υπ. Εργασίας

admin