ΠΑΝΑΡΓΟΛΙΚΟΣ.GR
ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Πάμε Αλλιώς”: Το σχολείο της Ν. Κίου και οι μαθητές Ρομά

Κοινοποίηση

Η Ν. Κίος αποτελεί ένα παράδειγμα για το πως το κράτος ωθεί τους πολίτες στα άκρα.

Το σχολείο της Ν. Κίου έχει έναν μεγάλο αριθμό μαθητών Ρομά που αντιστοιχεί στο 40% του συνόλου.

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτής της ευάλωτης κοινωνικής ομάδας σε συνδυασμό με τις ελλιπείς υποδομές και την υπερσυσσώρευση των μαθητών σε ένα μόνο σχολείο ωθούν τους κατοίκους της Ν. Κίου να προβούν σε αποχή από τη διδακτική διαδικασία.

Η λύση στο δίκαιο αίτημα των κατοίκων της Ν. Κίου πρέπει να είναι άμεση και δραστική τόσο από πλευράς της Δημοτικής Αρχής όσο και από τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας.

Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου περιγράφει ξεκάθαρα τα προβλήματα και τις λύσεις για τα δίκαια αιτήματα των κατοίκων.

Εμείς θα παρακολουθούμε στενά τις δράσεις που θα αναληφθούν με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου και την επαναφορά της ηρεμίας στις οικογένειες της Κίου.

Δεν χωρούν μεταθέσεις και αναβολές.

Related posts

Π.Ε. Αργολίδας: Εκδηλώσεις για το Νέο Έτος 2024 στο Ναύπλιο

admin

«Δρόμοι στο Φώς»: Συναυλία με το Βασίλη Λέκκα στο Κρανίδι Ερμιονίδας

admin

Ανδριανός για το Νοσοκομείο Άργους: Διαβεβαίωση από τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ ότι το ζήτημα με τους ακτινολόγους θα λυθεί άμεσα

admin