ΠΑΝΑΡΓΟΛΙΚΟΣ.GR
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Διαχείριση των συγκρούσεων μας” από το Κέντρο Ελπίδα Ζωής για μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ναυπλίου

Κοινοποίηση

Το Κέντρο Ελπίδα Ζωής ανταποκρινόμενο σε αίτημα της Εκπαιδευτικής Κοινότητας του 1ου Γυμνασίου Ναυπλίου υλοποίησε τρεις βραχύχρονες παρεμβάσεις για τους μαθητές των Γ1, Γ2 και Γ4 μαθητικών τμημάτων αντίστοιχα, με θέμα «Διαχείριση των συγκρούσεων μας» την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2023 και την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023, διάρκειας δυο μαθητικών ωρών η κάθε μια.

Οι μαθητές που συμμετείχαν επεξεργάστηκαν θέματα που σχετίζονται με την κατανόηση και την διαχείριση των συγκρούσεων που προκύπτουν με τους συνομηλίκους τους, στο χώρο του σχολείου. Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε τα αίτια που τις προκαλούν, οριοθετώντας παράλληλα των εαυτό μας και τους άλλους.

Αναδειχτήκαν οι τρόποι ενίσχυσης της συνεργασίας και συζητήθηκαν αποτελεσματικές πρακτικές, που μπορούν να λειτουργήσουν ενισχυτικά στην δημιουργία καλού κλίματος στο σχολικό χώρο.

Τις παρεμβάσεις, συντόνισε η Βασιλική Κωστοπούλου- Κοινωνιολόγος.

Related posts

Οργώνει την Κορινθία ο Πέτρος Τατούλης: Επισκέφθηκε και τις περιοχές που επλήγησαν

admin

Συγκίνηση στη τελετή αποφοίτησης της Γ΄Λυκείου Λυγουριού – Αλλαγή σκυτάλης στην Διεύθυνση του σχολείου

admin

Βλάβη σε επιβατηγό πλοίο που εκτελούσε δρομολόγιο από Αργολίδα για Σπέτσες

admin