ΠΑΝΑΡΓΟΛΙΚΟΣ.GR
ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ερμιονίδα: Oι Τηγανίτες της Θερμησίας έχουν την τιμητική τους

Κοινοποίηση

Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου, οι Τηγανίτες της Θερμησίας έχουν την τιμητική τους στην 6η Γιορτή Τηγανίτας στην Πλατεία της Θερμησίας.

Ένα λεπτό ευωδιαστό άρωμα τυλίγει αυτή τη μέρα το μικρό, αλλά πανέμορφο χωριό της Θερμησίας που μεταφέρει μνήμες από γενιά σε γενιά…

Η παράδοση θέλει το έθιμο να ξεκινά από τα παλιά χρόνια, μ’ αυτόν τον τρόπο οι ντόπιοι θέλησαν να «γιορτάσουν» το τέλος της κουραστικής, μα συνάμα προσοδοφόρας ελαιοκομικής περιόδου.
Με αλεύρι και νερό έδεναν τον χυλό και τον τηγάνιζαν στο φρέσκο λάδι, μεγαλώνοντας έτσι γενιές και γενιές, φτάσαμε στο σήμερα..

Η συνταγή απλή για πολλούς, αλλά οι Τηγανίτες της Θερμησίας κρύβουν τα δικά τους μυστικά που τις κάνουν ξεχωριστές και σε κάθε σπίτι αυτές τις μέρες έχουν μια θέση στο τραπέζι όλων των νοικοκυριών.

Την Κυριακή οι γυναίκες του χωριού θα πιάσουν από νωρίς δουλειά, θα στήσουν τους πάγκους τους, θα ετοιμάσουν τα τηγάνια τους, θα φέρουν τα αγνά, ντόπια υλικά τους και θα ξεκινήσουν να φτιάχνουν τηγανίτες, τις οποίες θα μοιράσουν σε κάθε κάτοικο, σε κάθε επισκέπτη…με μόνη αμοιβή τους ένα χαμόγελο, έναν καλό λόγο!

Οι Τηγανίτες της Θερμησίας δεν είναι μόνο αλεύρι και νερό, είναι η χαρά της σοδειάς μας, είναι η παράδοσή μας!

Ελάτε, λοιπόν, να γνωρίσετε τις φυσικές ομορφιές του χωριού μας, να πεζοπορήσουμε ως το Κάστρο της Θερμησίας και να γιορτάσουμε όλοι μαζί με μουσική, χορό και παραδοσιακές γεύσεις, φτιαγμένες με τα αγνά υλικά του ευλογημένου Τόπου μας!

Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας & Αντιδήμαρχος Τουρισμού,
Βίκυ Πραχαλιά

Related posts

Δήμος Ναυπλιέων: Έργο ανάπλασης στη Κοινότητα Δρεπάνου προϋπολογισμού 3.400.000€

admin

Τρεις Αστυνομικές Ενώσεις από την Αργολίδα διοργανώνουν κοινή δράση συγκέντρωσης βοήθειας για τους πλημμυροπαθείς

admin

Αυτοί είναι οι νέοι Διευθυντές στις Σχολικές Μονάδες όλων των βαθμίδων στην Αργολίδα

admin