ΠΑΝΑΡΓΟΛΙΚΟΣ.GR
ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση μνήμης από το Δήμο Άργους Μυκηνών και το Σύλλογο Ποντίων Αργολίδας

Κοινοποίηση

Ο  Μάιος αποτελεί μήνα μνήμης για όλο τον Ελληνισμό της Ανατολής (Mικρά Ασία, Πόντος, Ιωνία, Βιθυνία, Καππαδοκία κ.ά.) και Ανατολική Θράκη. 

Στο Άργος στο μνημείο ,που πρόσφατα στήθηκε και εγκαινιάστηκε από τον Δήμαρχο Άργους Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσο και αφορά την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, του ολοκαυτώματος των Εβραίων και της Μικρασιατικής καταστροφής, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή επιμνημόσυνη δέηση καταθέσεις στεφάνων ομιλίες και χοροί στη μνήμη του Ποντιακού Ελληνισμού.

Ήταν μια πρωτοβουλία του Συλλόγου Ποντίων Αργολίδας και του Δήμου Άργους Μυκηνών.

Στεφάνια κατέθεσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαντζούνης,ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος ο πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Αργολίδας κ.Κοττανίδης και τα μικρά παιδιά του συλλόγου με τις όμορφες παραδοσιακές στολές τους .Ακολούθησαν ποντιακοί χοροί.

Related posts

Το ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020 κλείνει με πλήρη απορροφητικότητα – Ποια έργα χρηματοδοτεί

admin

Γιώργος Δωροβίνης : Στηρίζουμε δράσεις αθλητισμού

admin

Τρείς συλλήψεις σε χωριό του Άργους για κλοπές σε οικίες και σε εκκλησία

admin