panargolikos.gr
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Γυμνασίου Ναυπλίου

Κοινοποίηση

Ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Ναυπλίου, εκπροσωπώντας το σύνολο τον Γονέων των μαθητών του σχολείου, κρίναμε σκόπιμη τη σύνταξη της παρούσας ανακοίνωσης προκειμένου να αποδώσουμε τα εύσημα στη Διεύθυνση και τον Σύλλογο Διδασκόντων του Γυμνασίου μας για την άρτια και επιτυχή διοργάνωση των πολυήμερων εκπαιδευτικών εκδρομών εξωτερικού (με προορισμούς τις χώρες της Ιταλίας και της Γαλλίας), εσωτερικού (με προορισμούς τις πόλεις του Βόλου και της Θεσσαλονίκης) καθώς και των λοιπών κοντινότερων ημερήσιων εκδρομών και περιπάτων που έλαβαν χώρα έως τώρα την τρέχουσα σχολική χρονιά.

Επιθυμούμε και οφείλουμε να γνωστοποιήσουμε σε όλους το αίσθημα ασφάλειας που μας διακατέχει κάθε φορά που τα παιδιά μας ξεκινούν μια εκπαιδευτική, επιμορφωτική ή ψυχαγωγική εξόρμηση αντιλαμβανόμενοι το ύψιστο επίπεδο υπευθυνότητας και μέριμνας των εκπαιδευτικών του σχολείου μας που, με μόνο κίνητρο την αφοσίωση τους στο λειτούργημά τους και την αγάπη για τα παιδιά μας, αναλαμβάνουν να τα συνοδεύουν, να τα επιτηρούν και να τα παραδίδουν πίσω σε μας πνευματικά και σωματικά υγιή, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα και τους κανονισμούς της δημόσιας εκπαίδευσης σε όλα τα στάδια από την προετοιμασία μέχρι και την ολοκλήρωση των εκδρομών, φροντίζοντας κάθε λεπτό για την ομαλή και όσο το δυνατόν με λιγότερα προβλήματα διεξαγωγή τους.

Ύστερα από τρία έτη εγκλεισμού και απαγορεύσεων λόγω covid-19 αντιλαμβανόμαστε πλήρως το μέγεθος της αξίας των εκδρομών και των εξωσχολικών δραστηριοτήτων που αποτελούν ένα σημαντικό και αναγκαίο μέσο εκτόνωσης και απαραίτητης κοινωνικοποίησης των παιδιών μας. Παράλληλα όμως και λαμβάνοντας γνώση πρόσφατων περιπτώσεων παράτυπων συμπεριφορών εκδρομέων μαθητών που έφεραν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τους συνοδούς εκπαιδευτικούς τους και προκειμένου να αποφύγουμε τυχόν αντίστοιχα δυσάρεστα γεγονότα με πρωταγωνιστές μαθητές του σχολείου μας ζητάμε από τους γονείς να φροντίζουν καθημερινά για την ευαισθητοποίηση των παιδιών, για την ανάδειξη του δύσκολου ρόλου των συνοδών καθηγητών και τον σεβασμό που πρέπει να τρέφουν προς αυτούς και τους συμμαθητές τους. Κατανοούμε όλοι πόσο καθοριστική είναι η επιρροή που δέχονται τα παιδιά από το άμεσο οικογενειακό τους περιβάλλον ως προς τη διαμόρφωση της νοοτροπίας και του χαρακτήρα τους. Όσο πιο συνειδητοποιημένα και ισορροπημένα θα είναι τα παιδιά τόσο πιο ασφαλείς και αποδοτικές θα είναι και οι εκδρομές τους.

Ο σύλλογος μας, σε κάθε περίπτωση, στηρίζει τις αποφάσεις της Διεύθυνσης και τον Συλλόγου Διδασκόντων του Γυμνασίου μας και ευχαριστεί για μια ακόμη φορά τους συνοδούς καθηγητές του σχολείου μας για τη συνεργασία, την κατανόηση και κυρίως για το μέγεθος της ευθύνης που αναλαμβάνουν χωρίς να έχουν καμία θεσμική υποχρέωση. Σας ευχόμαστε όμορφα και ασφαλή ταξίδια!!!

Σας ευχαριστούμε

το Δ.Σ.

Ελένη Ασπιώτη_Πρόεδρος
Ευστράτιος Χρήστου_Αντιπρόεδρος
Ευστάθιος Καλογερόπουλος_Ταμίας
Αγγελική Τσεκρέκου_Γραμματέας
Σταυρούλα Δρούζα_Μέλος
Αθανασία Μουστακοπούλου_Μέλος
Γεώργιος Πινάτσης_Μέλος & εκπρόσωπος στην Ένωση συλλόγων γονέων

Related posts

ΚΚΕ Αργολίδας: Το “θαύμα” του τουρισμού

Σύλληψη 20χρονου στο Ναύπλιο με ηρωίνη

Ομάδα Σύνταξης

Επιχείρηση της αστυνομίας στην Αργολίδα με 10 συλλήψεις