panargolikos.gr
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Metaverse: Οι τουρίστες στην εικονική πραγματικότητα, ένα παγκόσμιο project δισεκατομμυρίων

3
Κοινοποίηση

Πώς θα επηρεάσει το metaverse την ξενοδοχειακή βιομηχανία και τον τουρισμό γενικότερα

Η άνοδος του metaverse δεν αποτελεί αιτία πανικού για τους επαγγελματίες της φιλοξενίας. Οι φυσικές διακοπές δεν πρόκειται να αντικατασταθούν από εικονικές ταξιδιωτικές εμπειρίες στο metaverse. Στην πραγματικότητα, οι ταξιδιώτες μέσα από τις διακοπές τους συχνά επιδιώκουν να αποφύγουν τους τεχνολογικούς περισπασμούς και να υποβληθούν σε «ψηφιακή αποτοξίνωση», όπου είναι ελεύθεροι να απομακρυνθούν από τον καταιγισμό ψηφιακών επικοινωνιών που λαμβάνουν καθημερινά.

Ο τουρισμός και τα ταξίδια θα παραμείνουν αναπτυσσόμενες βιομηχανίες, αλλά τώρα έχουν μια νέα οδό για τη σύνδεσή τους με τους καταναλωτές. Τα ταξίδια στο metaverse δεν πρόκειται να αντικαταστήσουν τα πραγματικά ταξίδια, αλλά μπορούν να βελτιώσουν την ταξιδιωτική εμπειρία μέσω του εικονικού τουρισμού.

Η πλατφόρμα παρέχει σε άτομα σε όλο τον κόσμο νέους τρόπους για να βιώσουν την εμπειρία των ταξιδιών και του τουρισμού από την άνεση του σπιτιού τους. Μέσα στο metaverse, οι επισκέπτες μπορούν να χορεύουν σε νυχτερινά κέντρα, να παρακολουθήσουν ζωντανές συναυλίες, να περιηγηθούν σε μουσεία, να παρακολουθήσουν συνέδρια, να συγκρίνουν ξενοδοχεία και πολλά άλλα.

Επίσης, διαθέτει νέες ευκαιρίες στους καταναλωτές και τους ταξιδιώτες να επισκεφθούν αξιοθέατα, να παρακολουθήσουν εκδηλώσεις, να συγκρίνουν προϊόντα και να συνεργαστούν με εμπορικά σήματα φιλοξενίας με τα οποία μπορεί να μην είχαν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν διαφορετικά.

Θα επηρεάσουν τα ταξίδια στο metaverse τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις;

Αν και είναι πολύ νωρίς για προβλέψεις αναφορικά με οποιοδήποτε είδος μαζικού αντίκτυπου, τα άτομα σε ολόκληρο τον κλάδο της φιλοξενίας, συμπεριλαμβανομένων των επαγγελματιών της ξενοδοχειακής βιομηχανίας, συνειδητοποιούν τους διάφορους τρόπους με τους οποίους μπορεί να αξιοποιηθεί η δύναμη του metaverse.

Οι ξενοδόχοι παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις του metaverse και ανακαλύπτουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα για να βοηθήσουν στη βελτίωση της εμπειρίας των πελατών, των καθημερινών διαδικασιών λειτουργίας, των στρατηγικών πωλήσεων και μάρκετινγκ κ.α. Στο πλαίσιο του metaverse, οι ξενοδόχοι μπορούν να επεκτείνουν τις προσφορές τους για να αυξήσουν τα έσοδα, να διευρύνουν την εμβέλεια του κοινού τους και να συνδεθούν με μια νέα αγορά-στόχο: Εικονικούς τουρίστες.

Για παράδειγμα, τα ξενοδοχεία μπορούν να παρέχουν ξεναγήσεις εικονικής πραγματικότητας ή επιλογές εξερεύνησης του ξενοδοχείου τους με ένα avatar κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κράτησης.

Αυτό επιτρέπει στους επισκέπτες να αποκτήσουν μια σαφή αίσθηση του τι να περιμένουν πριν δεσμευτούν για την κράτηση ενός δωματίου ξενοδοχείου. Ωστόσο, δεν είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο τα ξενοδοχεία εξερευνούν το metaverse. Ορισμένα, για παράδειγμα, παρέχουν στους επισκέπτες τους πρόσβαση σε εικονικούς χώρους, επιτρέποντάς τους να διοργανώνουν εικονικούς εορτασμούς γενεθλίων ή να πραγματοποιούν εικονικές επαγγελματικές συναντήσεις.

Η ξενοδοχειακή βιομηχανία συνεχίζει την εξέλιξη της ψηφιακής εποχής με το Metaverse Hospitality

Έτσι, το Metaverse Hospitality (MH) εργάζεται για να συνδυάσει την ταξιδιωτική εμπειρία στην εικονική σφαίρα μέσω του Metaverse και του web3, το οποίο θολώνει τα όρια μεταξύ του φυσικού και του ψηφιακού κόσμου, αναφέρει το travelpulse.com. Η MH είναι η κατασκευάστρια των πρώτων ξενοδοχείων στο Metaverse και η κορυφαία εταιρεία που εισάγει ξενοδοχεία και εστιατόρια στην τεχνολογία web3.

Το brand κυκλοφόρησε τον Ιούνιο NFTs -χρησιμοποιούν την τεχνολογία blockchain και χρησιμεύουν ως μη ανταλλάξιμες μονάδες δεδομένων. Αυτές οι ψηφιακές μονάδες δεδομένων μπορούν να πωληθούν, να διακινηθούν ή να χρησιμοποιηθούν με άλλο τρόπο ως ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία- που όχι μόνο λειτουργούν ως πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο στο Metaverse, αλλά παρέχουν, επίσης, απτά βραβεία και προνόμια στον πραγματικό κόσμο.

Ξεκινώντας με την απόκτηση «γης» σε δύο διαφορετικά Metaverses, η MH δημιούργησε τη συλλογή Genesis Collection με τρία ακίνητα, τα οποία παρέχουν εμπειρίες και εκδηλώσεις για τους επισκέπτες, φιλοξενούν ψηφιακά φυλάκια για βασικούς συνεργάτες και επιτρέπουν στους ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο να συνδεθούν χωρίς να φύγουν ποτέ από το σπίτι τους.

«Ο μέσος ταξιδιώτης πρέπει να γνωρίζει ότι τα ξενοδοχεία στο metaverse είναι το επόμενο βήμα στη διαδικασία κράτησης των διακοπών των ονείρων του», δήλωσε ο CEO της MH Tommy Farr. «Όχι μόνο οι υπηρεσίες concierge θα προσαρμοστούν για να εξυπηρετούν στο metaverse, αλλά τα ξενοδοχεία θα μιμούνται πλήρως τις ιδιοκτησίες τους στην πραγματική ζωή για να δείξουν στους επισκέπτες τους τι προσφέρεται».

«Οι επισκέπτες θα μπορούν να συναντούν και να συναναστρέφονται με ανθρώπους από όλο τον κόσμο όπως θα έκαναν σε ένα τυπικό θέρετρο και να απολαμβάνουν κάποιες από τις ίδιες ανέσεις, όπως η επίσκεψη σε μπαρ, lounge στον τελευταίο όροφο, σπα, γήπεδα άθλησης, γυμναστήρια, καταστήματα και άλλα», συνέχισε ο Farr.

«Για να μπορέσουν να αξιοποιήσουν όλα όσα έχει να προσφέρει το Metaverse, θα πρέπει να επωφεληθούν από τα NFTs, ένα non-fungible-token, που είναι χτισμένο σε διαφορετικές αλυσίδες μπλοκ όπου χρησιμοποιείται κρυπτονόμισμα».

Η MH προσφέρει ένα μείγμα λειτουργιών B2C και B2B με επίκεντρο την παροχή βοήθειας σε ιδιώτες και επιχειρήσεις να επωφεληθούν από όλα όσα έχει να προσφέρει το Metaverse. Τα ακίνητα περιλαμβάνουν το NFT House, το Hotel Euphoria και το Wrlds Resort and Spa, ενώ μελλοντικά ακίνητα βρίσκονται στα σκαριά σε όλες τις περιοχές του Metaverse.

Εκτός από το να βοηθάει τα υπάρχοντα ξενοδοχεία να κατανοήσουν την ταχέως εξελισσόμενη τεχνολογία web3-blockchain, η MH συμβουλεύει, επίσης, ποιες επιλογές και λειτουργίες θα ταιριάζουν καλύτερα στην ψηφιακή παρουσία της φυσικής τοποθεσίας.

Άξιο αναφοράς και το γεγονός ότι η MH έχει ήδη συνεργαστεί με μερικά από τα κορυφαία ξενοδοχεία παγκοσμίως, όπως το St. Regis Atlanta, το Four Seasons Oahu, το Ritz Carlton Central Park, το Waldorf Astoria Cabo και άλλα. Η εταιρεία σχεδιάζει να προσφέρει την τεχνογνωσία της στο Metaverse και στον πραγματικό κόσμο για να προσφέρει αυτό που περιμένουν οι ταξιδιώτες από μια εικονική εμπειρία.

ΠΗΓΗ; NEWSBEAST

Related posts

Η λύση για τη γρήγορη φόρτιση των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων έρχεται από το διάστημα

Ομάδα Σύνταξης

Μαθητές από την Αργολίδα συμμετέχουν στο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Τεχνολογίας 2023

To Public Group και η Endeavor Greece διοργάνωσαν ένα networking event για Scale-Ups

Ομάδα Σύνταξης