ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ & ΑΡΓΕΙΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΦΗ…

1 εβδομάδα ago
129 Views

ΣΤΗΝ ΑΣΙΝΗ

Σήμερα το πρωί μαζί με το φίλο Argeitis Yiannis ανέβηκαμε το λόφο Μπαρμπούνα στην Ασίνη. Από τα πρώτα μέτρα ανάβασης ανταμειφθήκαμε από τους τρεις θολωτούς τάφους που αντικρύσαμε. Δυστυχώς σε χειρότερη κατάσταση από αυτή που τους είχαμε δει, πάλι μαζί, πριν από μερικά χρόνια. Ο τρίτος και τελευταίος είναι τελείως κλειστός.

Ο δρόμος για να τους επισκεφτείς είναι ακόμα πιο δύσβατος από πριν και εγώ τουλάχιστον δεν είδα να υπάρχει καμία πινακίδα. Προχωρήσαμε για να φθάσουμε στην κορυφή του λόφου Μπαρμπούνα, και νομίζαμε ότι είμαστε σε κάποιο δάσος, πραγματικά. Περάσαμε από βάτα, σχίνα, θάμνους και πεύκα. Αν προσέξεις υπάρχει μονοπάτι και θα σε καθοδηγήσει στην κορυφή, απέναντι από το Καστράκι όπου υπάρχει και το παλιό πολυβολείο των Ιταλών και Γερμανών, που έλεγχαν την είσοδο στον Αργολικό κόλπο, μιας και φοβόνταν την συμμαχική επέμβαση. Από εκεί η θέα είναι καταπληκτική. Τολό, Καστράκι, Πλατειά , Ψιλή, Σπέτσες αλλά και Πλάκα και ο κάμπος της Ασίνης και του Δρεπάνου.

Η κατάβαση ήταν πιο εύκολη, καλλιεργούμενες εκτάσεις από ελιές. Μας οδήγησε το δρομάκι στο γήπεδο του Τολού. Υπέροχη εμπειρία, καταπληκτική ομορφιά. Τέλος, καλή παρέα, ξεκούραση και χαλάρωση με τσίπουρο και ωραία μεζεδάκια.

Ευχαριστώ Afroditi Keramida.

Γιωργος Χατζοπουλος

Argeitis Yiannis

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *