“Τριγμοί” στη σχέση Αυγενάκη-Μπακογιάννη: “Όταν ξαναφέρνεις ένα άρθρο, κάποιο λάκκο έχει η φάβα”

4 μήνες ago
62 Views

Με αφορμή νομοσχέδιο για τη ρύθμιση θεμάτων που αφορούν και στις αθλητικές ομοσπονδίες, το οποίο έφερε στη Βουλή ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, φαίνεται πως έγινε το μεγάλο “μπαμ” στις σχέσεις του με την Ντόρα Μπακογιάννη και ενδεχομένως συνολικά την οικογένεια Μητσοτάκη. 

Πιο συγκεκριμένα, με το νομοσχέδιο του υφυπουργού επιχειρείται να αλλάξουν με νόμο οι ηγεσίες των ομοσπονδιών. Υπενθυμίζεται ότι ο σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη, Ισίδωρος Κούβελος είναι πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιππασίας και δεν είναι λίγοι απ’ τους γνωρίζοντες το θέμα, που υποστηρίζουν ότι το νομοσχέδιο στόχευε (και) το πρόσωπο του τελευταίου.

Λογάριαζε όμως χωρίς τον ξενοδόχο ή δεν υπολόγισε σωστά τις αντιδράσεις της Ντόρας Μπακογιάννη.

Όταν, λοιπόν, ο υφυπουργός Αθλητισμού έφερε το νομοσχέδιο στη Βουλή και άρχισε η συζήτηση σε επίπεδο της αρμόδιας επιτροπής, η Ντόρα Μπακογιάννη εξερράγη. Και δικαίως.

Σημειωτέον πως το νομοσχέδιο αυτό παραβιάζει κατάφωρα τις αρχές της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής αλλά και την αρχή της αυτονομίας των αθλητικών ομοσπονδιών. Με λίγα λόγια, ο Λευτέρης Αυγενάκης είναι μετέωρος με αίολα επιχειρήματα και σοβαρά προβλήματα στους εσωκομματικούς συσχετισμούς.

Ειδικότερα, κατά τη συζήτηση στη Βουλή, η βουλευτής Χανίων της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη άσκησε σκληρή κριτική στο αθλητικό νομοσχέδιο του Λευτέρη Αυγενάκη, αναφέροντας μάλιστα πως κάνει παρέμβαση ως σύζυγος του Ισίδωρου Κούβελου, ως πρώην δήμαρχος και πρώην υπουργός.

«Θα υπάρξει πρόβλημα με τη ΔΟΕ, κύριε Αυγενάκη. Η αυτονομία των ομοσπονδιών είναι η ιερή αγελάδα της ΔΟΕ και τίθεται σε αμφισβήτηση. Στο προηγούμενο νομοσχέδιο την αποσύρατε την αναδρομικότητα στις θητείες, μετά από επιστολές της ΔΟΕ κ.λπ. Τώρα ξαναφέρνετε το ίδιο άρθρο. Όταν ξαναφέρνεις ένα άρθρο, κάποιο λάκκο έχει η φάβα. Αν το αφήσετε εκκρεμές, θα πέσει σε όλα τα δικαστήρια, δεν το συζητάμε, ενώ θα αποτελέσει και ευθεία παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο του αθλητισμού» είπε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί να υπάρξει όριο ηλικίας σε κάποιον εκλεγμένο. Σύμφωνα και με ευρωπαϊκές και με ελληνικές αποφάσεις δικαστηρίων. Μπορείς να βάλεις όριο θητείας, αλλά όχι όριο ηλικίας σε εκλεγμένο. Ας μην επαναλάβουμε το ίδιο λάθος και έρθουμε σε αντίθεση με τη ΔΟΕ τσάμπα και βερεσέ. Ελπίζω, μέχρι να πάει το νομοσχέδιο στην Ολομέλεια, θα έχετε τη δυνατότητα να τα ξανασκεφτείτε. Να ακούσετε τους φορείς, έχουν προσφέρει στον αθλητισμό. Είναι κρίμα να τους αδικήσουμε».

πληροφορίες από: zougla.gr

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *