Τα κριτήρια εισαγωγής στην Τουριστική Σχολή ΙΕΚ Πελοποννήσου στο Άργος

6 μήνες ago
203 Views

Το Υπ. Τουρισμού με προσχέδιο που έχει στείλει στις Τουριστικές σχολές όρισε την περίοδο υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων των υποψηφίων , για το εκπαιδευτικό έτος 2020- 2021 από 31/08/2020 έως 11/09/2020 . 
Τα κριτήρια που θα μοριοδοτήσουν τους ενδιαφερόμενους είναι: 
• Ο βαθμός του τίτλου σπουδών λυκείου σε εικοσάβαθμη κλίμακα Χ 1 
• Η συναφής ως προς την ειδικότητα προϋπηρεσία είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα. ( τουλάχιστον 200 ένσημα για 3 μόρια) 
• Η εγγύτητα της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης του υποψηφίου με την ημερομηνία αποφοίτησής του από την δευτεροβάθμια εκπαίδευση. ( αποφοιτήσαντες του 2020 με 6 μόρια, του 2019 με 4 μόρια, του 2018 με 2 μόρια και πριν του 2017 με 1 μόριο) 
• Η ιδιότητα του πολύτεκνου ή τρίτεκνου γονέα ή του προστάτη μονογονεϊκής οικογένειας ή του τέκνου πολύτεκνης, τρίτεκνης ή μονογονεϊκής οικογένειας ( 4 μόρια) 
• Η πιστοποιημένη γνώση πρώτης ξένης γλώσσας ( ανάλογα το επίπεδο – Β2 με 10 μορια & C2 με 20 μόρια) 
• Η πιστοποιημένη γνώση δεύτερης ξένης γλώσσας ( ανάλογα το επίπεδο 5 & 10 μόρια αντίστοιχα) 
• Η ύπαρξη τουριστικής επιχείρησης ή καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος του υποψηφίου ή του γονέα,( 5 μόρια ) 
• Μακροχρόνια ανεργία άνω των 12 μηνών ( 3 μόρια) 
Τα παραπάνω κριτήρια θα αναλυθούν περαιτέρω σε προκήρυξη που θα δημοσιευθεί προσεχώς όπως και η ακριβής διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί προκειμένου να κατατεθεί ηλεκτρονική αίτηση εισαγωγής ΜΈΣΩ ΠΛΑΤΦΌΡΜΑΣ ΙΝΤΕΡΝΕΤ.. 
Στο Εκπαιδευτήριό μας στο Κωνσταντοπούλειο Μέγαρο στο Άργος λειτουργούν πρωινά και απογευματινά τμήματα στις ειδικότητες με τις παρακάτω θέσεις για φέτος: 
• Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης-Αρχιμάγειρας”, ( 50 άτομα / 25 πρωί & 25 απόγευμα) 
• Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας” ( 50 άτομα / 25 πρωί & 25 απόγευμα) 
• Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Τουρισμό” με κατεύθυνση στην λειτουργία του Τουριστικού πρακτορείου και στην διοργάνωση Συνεδρίων. ( 25 άτομα απόγευμα) 
Η φοίτηση στην Τουριστική σχολή/ ΙΕΚ Πελοποννήσου ( Αργος) είναι διετής και περιλαμβάνει 4 εξάμηνα μικτής κατάρτισης και 1 εξάμηνο πρακτική άσκηση (εξασφαλίζεται αναβολή στράτευσης). 
Η θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση υλοποιείται από έμπειρους καθηγητές-επαγγελματίες του χώρου, ολοκληρώνεται με την υλοποίηση αμειβόμενης πρακτικής άσκησης σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες ( 3,4 και 5 αστέρων ) της χώρας μας, μέσω του οργανωμένου δικτύου συνεργαζόμενων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, η οποία φοίτηση μετατρέπεται σε Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης Μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, επιπέδου 5, κατόπιν επιτυχούς συμμετοχής στις εξετάσεις του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων, το οποίο κατοχυρώνει τα ισχύοντα επαγγελματικά δικαιώματα και μοριοδοτείται κατά τη συμμετοχή σε προκηρύξεις του δημοσίου τομέα. 
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε και στην σχολή ( 27510 20115) 
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *