Ταρίφα 2.500 ευρώ για επαγγελματικά διπλώματα οδήγησης : Απίστευτο κύκλωμα

2 μήνες ago
114 Views

«Τα στελέχη του υπουργείου Μεταφορών βεβαίωναν ψευδώς έναντι χρηματικής αμοιβής ότι ύστερα από έλεγχο που διενήργησαν στις σχολές οδηγών διαπίστωσαν πως υποψήφιοι για απόκτηση πιστοποιητικού επαγγελματικής ικανότητας ή άδειας οδικού μεταφορέα παρακολουθούσαν τη θεωρητική εκπαίδευση στη σχολή οδηγών. Την προηγούμενη ημέρα των εξετάσεων για απόκτηση επαγγελματικού διπλώματος ή πιστοποιητικού επάρκειας οδικού μεταφορέα, η σχολή οδηγών παρείχε στους υποψήφιους οδηγούς τα θέματα των εξετάσεων και αφού αυτοί συμπλήρωναν χειρόγραφα τις ορθές απαντήσεις, ο ιδιοκτήτης της σχολής επέστρεφε τα θέματα συμπληρωμένα στον προϊστάμενο του Τμήματος Αδειών Οδήγησης ή στον διευθυντή της Διεύθυνσης. Εν συνεχεία, οι κρατικοί υπάλληλοι αντικαθιστούσαν τις απαντήσεις τους με τα γραπτά της προηγούμενης ημέρας και με τον τρόπο αυτόν περνούσαν επιτυχώς την εξέταση. Οι υποψήφιοι για να συμμετάσχουν σε αυτή τη διαδικασία πλήρωναν ένα χρηματικό ποσό (1.500-2.500 ευρώ), μέρος του οποίου κρατούσε η σχολή οδηγών, ενώ το υπόλοιπο ποσό δινόταν για χρηματισμό των υπαλλήλων που συμμετείχαν στη διαδικασία. Κατά τη διενέργεια θεωρητικών εξετάσεων σε υπολογιστή οι εξεταστές επιδείκνυαν με τα δάκτυλά τους τις ορθές απαντήσεις στους υποψηφίους».

Συναλλαγές

Απόσπασμα από τη δικογραφία που συνέταξε προ μερικών ημερών η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.  και αποκάλυψαν «ΤΑ ΝΕΑ» για παράνομες συναλλαγές επτά υπαλλήλων (ορισμένοι διευθυντικά στελέχη) του υπουργείου Μεταφορών στην περιοχή της Θεσσαλίας, οι οποίοι σε συνεργασία με δύο ιδιοκτήτες σχολών οδήγησης στην περιοχή τους έδιναν έναντι αμοιβής παρανόμως διπλώματα σε υποψήφιους οδηγούς φορτηγών ή λεωφορείων, οι οποίοι λόγω πλήρους έλλειψης σχετικών ικανοτήτων μπορεί να σκορπούν τον θάνατο στους ελληνικούς δρόμους. Πρόκειται για το πλέον διαχρονικό ελληνικό σκάνδαλο, αφού τέτοιου είδους υποθέσεις έχουν αναδειχθεί τουλάχιστον 50 φορές την τελευταία 40ετία. Μάλιστα, τέσσερις φορές την τελευταία διετία οι επονομαζόμενοι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. έχουν αναδείξει τη δράση τέτοιου είδους «συστημάτων» διαφθοράς, όμως τα κυκλώματα συνεχίζουν να λειτουργούν απτόητα.

Σύμφωνα με εκθέσεις κρατικών υπηρεσιών, έχουν ετήσιο τζίρο πάνω από 100 εκατ. ευρώ και σε αυτά συμμετέχουν δημόσιοι υπάλληλοι και «ενδιάμεσοι» από τις σχολές οδηγών (συνολικά φέρεται ότι εμπλέκονται τουλάχιστον 3.000 ιδιώτες και κρατικοί υπάλληλοι).

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *