ΣΟΚ: Παραμένει ”ξεχασμένος” στο κτίριο της Αρβανιτειάς στο Ναύπλιο BINTEO

2 μήνες ago
985 Views

ΑΣΤΕΓΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΝΑ ΖΕΙ ΣΕ ΒΡΩΜΙΚΗ ΤΟΥΑΛΕΤΑ

Οι παρακάτω εικόνες που κατέγραψε ο Φάνης Τσίρος από το μέρος που έχει αφεθεί να ζει αυτός ο άνθρωπος είναι χαρακτηριστικές.

Σκελετωμένος, βρίσκεται στα πρόθυρα του θανάτου από πείνα, ενώ ο ίδιος επαναλαμβάνει ότι είναι άπορος. Αγγλικές λέξεις διαδέχονται τις Ελληνικές, σιγά σιγά όμως δείχνει να συνέρχεται κάπως, χωρίς ωστόσο να μπορούμε να καταλήξουμε σε βέβαια συμπεράσματα. Η καταγωγή του, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, είναι από τον Πειραιά. Στην περιοχή ισχυρίζεται ότι εργάστηκε ως DJ, χωρίς να μπορεί να διευκρινίσει σε ποιο μαγαζί. Στην ερώτησή μας αν έχει συγγενείς, απαντά αρνητικά υποστηρίζοντας ότι έχουν πεθάνει. Κάτι ψελλίζει για ξαδέλφες του που εργάζονται ως μοντέλες, χωρίς όμως να μπορούμε να κατανοήσουμε πού. Όλα στο μυαλό του αρχίζουν να περιπλέκονται και μας απαντά χωρίς να βγάζουμε νόημα.

Τον αφήνουμε να μιλήσει χωρίς να καταλαβαίνουμε τι λέει. Αφήνουμε να κυλήσει λίγο ο χρόνος χωρίς ερωτήσεις, να πάρει μια ανάσα. Αρχίζει πάλι να αποκτά συνεκτικότητα στα λόγια του, όμως δεν αναφέρεται στην καταγωγή του. Ίσως να μην θέλει και το σεβόμαστε. Στρέφουμε την συζήτηση σε πιο ρεαλιστικά πράγματα με το σημαντικότερο με τί τρέφεται, αν τρέφεται. Μας αναφέρει κάτι για το συσσίτιο στην Ευαγγελίστρια και για κάποιες τυρόπιτες που του δίνει ο κόσμος. Ο υποσιτισμός έχει αφήσει εμφανή τα σημάδια στο κορμί του.

Δεν ξέρουμε πόσο καιρό μένει μόνος και έρημος στα χαλάσματα. Ο ίδιος μας είπε ένα μήνα, αλλά αν κρίνουμε από τα σκουπίδια μάλλον χρόνο εννοούσε. Ίσως τον τελευταίο της ζωής του, αν δεν υπάρξει κοινωνική πρόνοια για φαγητό, στέγη και υγειονομική περίθαλψη. anagnostis.org & panargolikos.gr

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *