ΣΚΟΛΑΣΕ Ο… ΓΑΜΟΣ “Βραδιές Χιώτη στο Ναύπλιο” ΤΕΛΟΣ

6 μήνες ago
254 Views

Το 29ο Φεστιβάλ Ναυπλίου ενισχύεται με πολλές εκδηλώσεις

Με τον Γιάννη Βακαρέλη στο τιμόνι της Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης το πενθήμερο Φεστιβάλ του Ναυπλίου υπόσχεται μαγευτικές βραδιές με εξαιρετικούς καλλιτέχνες. Ο Στέφανος Κορκολής και η Σοφία Μανουσάκη θα κλείσουν τις εκδηλώσεις στις 2 Αυγούστου με μία μοναδική βραδιά κατά την οποία «Τραγουδάμε τους ποιητές μας»

Με μεγάλη θέρμη αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος στο 29ο Φεστιβάλ Ναυπλίου χαρακτηρίζοντας το ως «ένα εκ των μεγάλων θεσμοθετημένων πολιτιστικών εκδηλώσεων, καταξιωμένων πλέον στη συλλογική συνείδηση των πολιτών και επισκεπτών του Ναυπλίου». Ο κ. Κωστούρος, δεν παρέλειψε, στο πλαίσιο των ιδιαίτερων συνθηκών που βιώνουμε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού να καλέσει δημότες και επισκέπτες που θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις «να τις χαρούν, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας όπως προστάζουν οι καιροί».
Το πολιτιστικό καλοκαίρι στο Ναύπλιο ενισχύεται και με εκδηλώσεις τόσο στην πρωτεύουσα του δήμου το Ναύπλιο όσο και στην περιφέρειά του, με την συνεργασία των πολιτιστικών συλλόγων και των επαγγελματικών ομάδων της κάθε περιοχής.

Καθ’ όλο το χρονικό διάστημα (14 Ιουλίου – 31 Αυγούστου), είναι προγραμματισμένες, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες της Φιλαρμονικής ΔΟΠΠΑΤ, καθώς και πολλά εικαστικά, χορευτικά και παιδικά δρώμενα.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο ΔΟΠΠΑΤ Μαρία Ράλλη θα πραγματοποιηθεί και φέτος η βραδιά αφιέρωμα στον αείμνηστο Μανώλη Χιώτη στην Πρόνοια καθώς και η Ναυτική Ναυπλιάδα.

Με την επιμέλεια δε, της ιστορικού τέχνης Φαίης Τζανετουλάκου σε συνεργασία με ντόπιους καλλιτέχνες, θα λειτουργήσει υπό την αιγίδα του ΔΟΠΠΑΤ για ένα μήνα Ομαδική Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης στον πεζόδρομο της Βασιλέως Κωνσταντίνου στο Ναύπλιο.

ΣΗΜΕΡΑ 18-7-2020 “Βραδιές Χιώτη στο Ναύπλιο” ΤΕΛΟΣ

Ο Σωτήρης Μανός είναι ο άνθρωπος που είχε την ιδέα πριν έξι χρόνια ώστε να πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι μια βραδιά στην Πρόνοια στο Ναύπλιο αφιερωμένη στο Μανώλη Χιώτη. Για έξι χρόνια ο Δήμος  Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ διοργάνωσαν σπουδαίες εκδηλώσεις που άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις. Από φέτος όμως όπως εξηγεί ο κύριος Μανός οι βραδιές αυτές δεν μπορούν να φέρουν το όνομα του μεγάλου μας μουσικού.
Σύμφωνα με τον κ.Μανό:
“Το 2014 υλοποιήσαμε μια ιδέα ετών,καταφέραμε σαν Δήμος Ναυπλιέων να στήσουμε ένα καλλιτεχνικό γεγονός αφιέρωμα σε ένα μεγάλο μουσικό που ανδρώθηκε μουσικά στη Πρόνοια τ Άναπλιού.

Εξι συνεχόμενα καλοκαίρια σπουδαίοι και μοναδικοί καλλιτέχνες μας χάρισαν μοναδικές στιγμές.

Ήρθε το 2020 και ο Δήμαρχος κος Κωστούρος ανακοινώνει ελάχιστα πολιτιστικά δρώμενα λόγω κορωνοιού.

Παρά τη σύμπτυξη των εκδηλώσεων οι “βραδιές Χιώτη”ανακοινώνονται και η Πρόνοια καταξιώνει έναν καλλιτεχνικό θεσμό πλέον.

Δυστυχώς λογαριάζαμε χωρίς τον ξενοδόχο και στη προκειμένη περίπτωση μιλώ για τους κατόχους των πνευματικών δικαιωμάτων του Μανώλη Χιώτη.

Δε μπορούμε πλέον να συνεχίσουμε με το όνομα του μεγάλου μουσικού.

Όλα στη ζωή λοιπόν έχουν τιμή,εμείς έχουμε μόνο όνειρα.

Σας ευχαριστούμε πολύ όλους,γιατί εσείς ,η παρουσία σας και τα καλά σας λόγια κάνατε πραγματικότητα αυτό που βιώναμε με τις παραστάσεις του Αυγούστου.

Να είστε καλά,εμείς θα συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε.”

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *