Νικος Μπικακης‎ – Ενωμένοι Πολίτες Τολού

5 μήνες ago
339 Views

Ο κόσμος πολύς ! Τα καρότσια με τις οικογένειες που λέγαμε . Ευτυχώς που υπάρχουν οι ζαρντινιέρες και έστω αυτό το νοητό πεζοδρόμιο ,που κάνει υποφερτή την διέλευση ! Ακόμη και τώρα όμως υπάρχουν άτομα που τραβούν τις ζαρντινιέρες για να παρκάρουν ή για να εξυπηρετήσουν το μαγαζί τους αδιαφορώντας για το χωριό ! Επιτακτική ανάγκη το πεζοδρόμιο, το λέω άλλη μια φορά ! Επιτακτική ανάγκη να κλείνει ο δρόμος απο τις 6 εως τις 12 το βράδυ ! Πρέπει έστω και τώρα να καταλάβουμε ότι χρειάζονται παραχωρήσεις, εάν θέλουμε να επιβιώσουμε . Η εικόνα του χωριού πάνω από όλα !

Ο αγαπημένος προορισμός της Αργολίδας, που βρήκαν “καταφύγιο” εφέτος το καλοκαίρι πολλοί, ξεπέρασε πολλά δημοφιλή νησιά, αφού ο κόσμος επέλεξε το δημοφιλές ψαροχώρι, με δεδομένο ότι μπόρεσε να κινηθεί αυτόνομα με το αυτοκίνητο χωρίς να χρησιμοποιήσει πλοία ή αεροπλάνα.

Οι προβλέψεις άλλωστε των ξενοδόχων του Τολού, μιλούσαν για μεγάλο ενδιαφέρον και προσέλευση τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου, κάτι που επιβεβαιώνεται αυτές τις ημέρες.

Εξάλλου, σύμφωνα και με τα στοιχεία που παραθέτει η περιφέρεια Πελοποννήσου “στην Αργολίδα, στο Τολό – το οποίο παραδοσιακά δουλεύει με ξένη αγορά -, ένα 30% της επισκεψιμότητας, από αρχές Αυγούστου, αφορούσε τουρίστες από το εξωτερικό και συγκεκριμένα οργανωμένα γκρουπ (Ιταλών Ισπανών, Βέλγων και Γάλλων). Η πληρότητα, από την αρχή του Αυγούστου μέχρι και την τρέχουσα εβδομάδα, κυμαίνεται μεταξύ 80 και 100%, ενώ η πλειονότητα των επισκεπτών ήταν Έλληνες”.

Παρόμοια ποσοστά προκύπτουν και για την Ερμιονίδα, με τον μεγαλύτερο όγκο των επισκεπτών να είναι Έλληνες. Το 100% άγγιξε μέσα στον Αύγουστο η πληρότητα στο Ναύπλιο.

Η υπόλοιπη περιφέρεια

Σύμφωνα πάντα με την επίσημη ενημέρωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο εσωτερικός τουρισμός “απογείωσε” τις πληρότητες και σε άλλες περιοχές, από τα μέσα του περασμένου Ιουλίου μέχρι και σήμερα, που “βουλιάζουν” από κόσμο, σύμφωνα με στοιχεία που έγιναν γνωστά από φορείς του τουριστικού τομέα, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Μεγάλη επισκεψιμότητα και ικανοποιητική κίνηση είχαν επίσης τα καταστήματα εστίασης και τα παραλιακά κλαμπ, σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *