panargolikos.gr
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για την υποψηφιότητα Πτωχού στην Πελοπόννησο: «Είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση» (βίντεο)

Μητσοτάκης για την υποψηφιότητα Πτωχού στην Πελοπόννησο «Είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση»
Κοινοποίηση

«Είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσιάζοντας την υποψηφιότητα του Δημήτρη Πτωχού για την Περιφέρεια Πελοποννήσου το απόγευμα της Πέμπτης (03.08.23).Από το Δημαρχείο Μεσσήνης και παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση για την παρουσίαση της υποψηφιότητας του Δημήτρη Πτωχού, ευχαρίστησε τον Παναγιώτη Νίκα για το έργο που έκανε.

Τόνισε δε ότι θέλει να ενθαρρύνει τον Δημήτρη Πτωχό, έναν νέο πολιτικό που όπως είπε θα είναι ο επόμενος Περιφερειάρχης.

«Θέλησα να βρεθώ κοντά σας σήμερα όχι μόνο για να τονίσω το ενδιαφέρον μου για την Πελοπόννησο αλλά και για να ευχαριστήσω έναν άξιο Περιφερειάρχη, τον Παναγιώτη Νίκα που έχει αφιερώσει τη ζωή του στην περιοχή και την τοπική αυτοδιοίκηση. Παράλληλα θα ήθελα να ενθαρρύνω ένα νέο, άξιο στέλεχος τον Δημήτρη Πτωχό, ο οποίος θα είναι ο επόμενος περιφερειάρχης Πελοποννήσου», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Δεν το έχω κρύψει: θέλουμε να δώσουμε κομματικό χρώμα στις εκλογές για Περιφερειάρχη. Όχι για να βάψουμε και πάλι τον χάρτη γαλάζιο. Αυτόν τον βάψαμε γαλάζιο δύο φορές στις εκλογές του Ιουνίου και του Ιουλίου. Αλλά για ένα απλό και πρακτικό λόγο: Γιατί θέλουμε ανθρώπους να συμμερίζονται το όραμά μας, να σταθούν αρωγοί στις δικές μας προσπάθειες και εμείς αρωγοί στο δικό τους αγώνα για τη βελτίωση της ζωής στην περιφέρεια», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης. «Πιστεύω ότι κατέληξα στον κατάλληλο άνθρωπο για την κατάλληλη θέση», επεσήμανε.

Εξάλλου, σημείωσε ότι «σήμερα η Ελλάδα είναι διαφορετική, όπως είναι και η Πελοπόννησος. Τα προϊόντα της ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο, πολλά νέα επιχειρηματικά σχέδια βρίσκονται σε εξέλιξη, ο τουρισμός και η αγροδιατροφή αναπτύσσονται ταχύτατα, ενώ οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μνημεία συγκεντρώνουν παγκόσμιο ενδιαφέρον».

Δημήτρης Πτωχός: Το μεγάλο στοίχημα είναι η Πελοπόννησος του 2028 να είναι μια ευρωπαϊκή Περιφέρεια πρότυπο σε όλα

Ο κ. Πτωχός κατά την ομιλία του παρουσίασε το σχέδιο του για την Πελοπόννησο της Νέας Εποχής, όπως είπε, το οποίο στηρίζεται σε επτά βασικούς άξονες. Στη Βιώσιμη ανάπτυξη, στην προσέλκυση νέων επενδύσεων, στον Ψηφιακό και Οργανωτικό Μετασχηματισμό της Αυτοδιοίκησης, στον Εκσυγχρονισμό των υποδομών, στην Προστασία του φυσικού μας πλούτου, στην ανάδειξη του πολιτιστικού μας αποθέματος και στην κοινωνική αλληλεγγύη στην πράξη.

Έδωσε έμφαση στην ανάγκη «να γίνει η Πελοπόννησος πρωταγωνίστρια, στη νέα εποχή που ανοίγεται για την Ελλάδα μας» και τόνισε ότι η στιγμή δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη.

«Μετά από πολλά χρόνια που η χώρα μας και οι ζωές μας βρέθηκαν καθηλωμένες από την οικονομική κρίση, την πολιτική κρίση, τον διχασμό και την τοξικότητα, τώρα η Ελλάδα έχει ανοίξει μια νέα σελίδα» είπε.

Επισήμανε επίσης ότι «όπως σε όλη τη διαδρομή της πατρίδας μας η Πελοπόννησος έχει σταθεί μπροστά, έτσι και τώρα, πρέπει να βρεθεί στην πρώτη γραμμή. Στη Νέα Εποχή της Ελλάδας, θέλουμε να κάνουμε όλοι μαζί ένα νέο ξεκίνημα για την Πελοπόννησο!».

Τόνισε ότι «πρέπει να μείνει πίσω το παλιό» και να ξεχαστούν οι «τοξικές αντιπαραθέσεις του χτες» και προσέθεσε: «Κρατάμε μόνο τα θετικά και κτίζουμε πάνω σε αυτά. Το μεγάλο στοίχημα είναι η Πελοπόννησος του 2028 να είναι μια ευρωπαϊκή Περιφέρεια πρότυπο σε όλα».

Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Δημήτρη Πτωχού

“Η στιγμή δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Μετά από πολλά χρόνια που η χώρα μας και οι ζωές μας βρέθηκαν καθηλωμένες από την οικονομική κρίση, την πολιτική κρίση, τον διχασμό και την τοξικότητα, τώρα η Ελλάδα έχει ανοίξει μια νέα σελίδα””Όπως σε όλη την διαδρομή της πατρίδας μας η Πελοπόννησος έχει σταθεί μπροστά, έτσι και τώρα, πρέπει να βρεθεί στην πρώτη γραμμή. Στη Νέα Εποχή της Ελλάδας, θέλουμε να κάνουμε όλοι μαζί ένα Νέο Ξεκίνημα για την Πελοπόννησο! Αφήνουμε πίσω μας το παλιό. 

Ξεχνάμε τις τοξικές αντιπαραθέσεις του χθες. Κρατάμε μόνο τα θετικά και χτίζουμε πάνω σε αυτά. Το μεγάλο στοίχημα είναι η Πελοπόννησος του 2028 να είναι μια Ευρωπαϊκή Περιφέρεια πρότυπο σε όλα” 

Το σχέδιό μας για την Πελοπόννησο της Νέας Εποχής έχει επτά βασικούς άξονες:

Βιώσιμη ανάπτυξη
Προσέλκυση νέων επενδύσεων
Ψηφιακός και οργανωτικός μετασχηματισμός της Αυτοδιοίκησης
Εκσυγχρονισμός των υποδομών
Προστασία του φυσικού μας πλούτου
Ανάδειξη του πολιτιστικού μας αποθέματος
Και κοινωνική αλληλεγγύη στην πράξη.

“Στη Νέα Εποχή της Ελλάδας, θέλουμε να κάνουμε όλοι μαζί ένα Νέο Ξεκίνημα για την
Πελοπόννησο!

Αφήνουμε πίσω μας το παλιό.
Ξεχνάμε τις τοξικές αντιπαραθέσεις του χθες.
Κρατάμε μόνο τα θετικά και χτίζουμε πάνω σε αυτά.
Το μεγάλο στοίχημα είναι η Πελοπόννησος του 2028 να είναι μια Ευρωπαϊκή
Περιφέρεια πρότυπο σε όλα”

Related posts

Ευχαριστήριο του Πολιτιστικού – Εξωραϊστικού Συλλόγου Απανταχού Μαζιωτών “Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος”

Κακή οργάνωση του σχολικού πρωταθλήματος – Υπερκόπωση και τραυματισμοί στην γυναικεία σχολική ομάδα ποδοσφαίρου του “Αυτενεργώ”

Ομάδα Σύνταξης

Γιώργος Δωροβίνης: Έκτακτος τοκετός εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας