ΒΟΥΤΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΝΑΥΠΛΙΟΥ > ΒΙΝΤΕΟ

5 μήνες ago
905 Views

”Αγανάκτησε από το πρόστιμο των 10.000€ & το κλείσιμο του καφέ του για 2 εβδομάδες

Ανάστατος είναι ο επιχειρηματικός χώρος της εστίασης στο Ναύπλιο και σε όλη την Ελλάδα, για το περιστατικό με τον ιδιοκτήτη καφετέριας που στο άκουσμα του προστίμου, για λίγα παραπάνω άτομα που ηταν στο κατάστημα του το βράδυ της Τετάρτης 12 Αυγούστου, έπεσε στην θάλασσα.
Οι επιχειρηματίες της πόλης εκφράζουν πλέον ανοιχτά την αντίδραση τους ενώ πολλοί  έχουν απευθυνθεί στο Υπουργειο Προστασίας του Πολίτη για την τροπή που πήρε ο έλεγχος στα πλαισια της τήρησης των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού και πιστεύουν πως το θέμα θα μπορούσε να έχει λήξει με ένα πρόστιμο πολύ χαμηλότερο και διαμηνύουν πως σκοπός των προστίμων θα πρέπει να είναι να συνετιστούν οι καταστηματάρχες ώστε να τηρούν τα μέτρα και όχι η οικονομική εξόντωση τους με υπέρογκα ποσά δυσανάλογα της παράβασης.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες για το περιστατικό έχουν ενημερωθεί ανώτατα στελέχη του Υπουργείου  Προστασίας του Πολίτη τα οποία εξέφρασαν την δυσφορία τους για την διαχείριση του περιστατικού από τα αστυνομικά όργανα που έκαναν τον έλεγχο και για το γεγονός πως σήμερα όλη η Ελλάδα συζητάει το θέμα επικριτικά απέναντι στον κρατικό ελεγκτικό μηχανισμό που οδηγεί τους επιχειρηματίες με τα εξοντωτικά πρόστιμα σε τέτοιες πράξεις και φοβούνται κύμα παρόμοιων αντιδράσεων.   
Το κατάστημα στο οποίο έγινε ο έλεγχος από αστυνομικούς του Τμήματος Ναυπλίου λειτουργεί εδώ και δεκάδες χρόνια με τον ιδιοκτήτη του να είναι από τους παλιότερους επαγγελματίες του είδους στην πόλη.
Το βράδυ της Τετάρτης οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στο σημείο για τον έλεγχο, “υπερέβαλαν εαυτό” και εξάντλησαν την αυστηρότητα τους για μια παράβαση που αφορούσε 5 με 6 άτομα υπεράριθμα.
Η επιβολή προστίμου 10.000 ευρώ και το λουκέτο 15 ημερών εν μέσω 15αυγουστου στο κατάστημα θεωρήθηκε, για μια τόσο ασήμαντη παράβαση,  εξοντωτικό από τον καταστηματάρχη, που απείλησε στο άκουσμα της να πέσει στην θαλασσα, χωρίς όμως να συγκινήσει τα αστυνομικά όργανα.
Ο ιδιοκτήτης δεν αργησε να κάνει πράξη την απειλή του και διακατεχόμενος από απόγνωση και ευρισκόμενος σε μεγάλη ταραχή βούτηξε στην θαλασσα μπροστά στα έκπληκτα μάτια των πελατών και των περαστικών στο λιμάνι του Ναυπλίου.
Τον επιχειρηματία έβγαλαν σε κατάσταση σοκ ο γιος του και ένας εργαζόμενος του καταστήματος, ενώ στην συνεχεια μεταφερθηκε από το ΕΚΑΒ Αργολίδας στο νοσοκομείο όπου παρέμεινε και σήμερα μη έχοντας ξεπεράσει το σοκ. 

Δήλωση έκανε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλίας από την Αργολίδας όπου παραβρέθηκε στα εγκαίνια του Πυροσβεστικού Κλιμακίου της Νεας Επίδαύρου, για το περιστατικό με τον ιδιοκτήτη καφετέριας στο Ναύπλιο όπου κατά την διάρκεια έλεγχου και βεβαίωσης προστίμου έπεσε στην Θάλασσα.

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Τετάρτης 12 Αυγούστου σε καφετέρια στο λιμάνι του Ναυπλίου, όπου κλιμάκιο της αστυνομίας βεβαίωσε βαρύ πρόστιμο σε κατάστημα καφετερίας στο Ναύπλιο και επέβαλε και λουκέτο για υπεράριθμους πελάτες.
Ο Νίκος Χαρδαλιάς μετά από ερώτηση δημοσιογράφου του BEST δήλωσε για το περιστατικό και γενικότερα για τον κορωνοϊό:  

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *